Recept dana: Kukuruzna pita sa sirom, ukusna i sočna, a nešto drugačija

16.08.2021

08:08 >> 08:18

0

Autor: K. Obradović

Mnogima je pita sa sirom omiljeno jelo, a sigurno se nećete pokajati ako probate i ovu kukuruznu

Recept dana: Kukuruzna pita sa sirom, ukusna i sočna, a nešto drugačija
Printscreen/Youtube Arijeva kuhinja

Volimo pite na razne načine, a ako ste u potrazi za nekim novim receptom za pitu sa sirom, onda je ovaj baš za vas. Brzo i lako pripremićete ovu kukuruznu pitu sa sirom, a njen ukus će vas oduševiti.

Ona je izuzetno ukusna i sočna, a uz jogurt ili kiselo mleko, biće vaš idealan obrok, ne mari da li ste odlučili da je pripremite za doručak ili večeru.

Sastojci:

Za koru:

  • 1 šoljica brašna
  • prstohvat soli
  • pola šoljice vode

Za fil:

  • 3 velika jaja
  • 1 šoljica otopljenog putera ili ulja
  • 1 šoljica jogurta ili kiselog mleka
  • 1 šoljica običnog mleka
  • 1 šoljica palente
  • pola šoljice griza
  • 300 g svežeg sira
  • 1 do 1.5 mala kašičica soli
  • 1 mala kašičica praška za pecivo

Način pripreme:

Umutite jaja sa solju. Zatim dodajte puter, jogurt, pa zajedno promešajte. Kada ste sjedinili dodajte mrvljeni sir, pa umešajte.

Zatim dodajte palentu, griz, pa prašak za pecivo. Potom dodajte mleko. Sve dobro promešajte.

U drugu posudu sipajte brašno. Napravite rupu u sredini, pa lagano sipajte vodu. Zatim pomešajte. Dodajte so i malo brašna, pa dobro premesite rukama. Formirajte loptu, pa prekrijte folijom i ostavite da odstoji.

Podmažite dobro okrugli pleh. Rastanjite loptu oklagijom. Dok rastanjujete, posipajte brašnom da se ne lepi. Nauljite testo, pa ga lagano pebacite u pleh, tako da nauljena strana ide gore. Razvucite testo i preko oboda okruglog pleha.

Printscreen/Youtube Arijeva kuhinja

Lagano sipajte ceo pripremljeni fil na testo. Pažljivo preklopite smesu delovima kore koji su ostali van pleha. Kad sve lepo složite, i odozgo premažite uljem. Pecite na 200 stepeni Celzijusa dok pita lepo ne porumeni.

Kada je izvadite iz rerne, možete je preliti mlekom da lepo omekša.

Možete je praviti i sa dodatkom naseckanog spanaća ili blitve.

*Napomena: šoljica je srednje veličine oko 150 ml.

Bon appetit!

pročitajte još

 

 

 

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti