Recept dana: Slanu lenju pitu sa spanaćem i sirom morate da probate

19.07.2021

06:08 >> 17:40

0

Autor: Z. A.

Toliko ukusna da će vam svi tražiti recept

Recept dana: Slanu lenju pitu sa spanaćem i sirom morate da probate
Copyright Printscreen: YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

Ukoliko ste ljubitelji pita, ovaj recept morate da primenite i pitu da isprobate. Ona je lenja, ali vredi svake sukunde koju ćete potrošiti u kuhinji. Pritom, brzo se pravi, a kombinacija sira i spanaća je sigurica.

Sastojci:

Za testo

  • 2 jajeta
  • 2 dl kisele vode
  • 2 dl jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika lanenog semena
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 150 g pšeničnog brašna

Za fil

  • 1 dl ulja
  • 1 veći struk praziluka
  • 300 g očišćenog spanaća
  • 1 kašika sušenog povrća
  • 1 jaje
  • 200 g tvrdog kravljeg sira
  • 1 kašika pečenog susama

Priprema

1. Umutite jaja, dodajte, jogurt, kiselu vodu, so i ulje, pa mutite viljuškom još nekoliko minuta.

2. Oba brašna pomešajte s praškom za pecivo i semenom lana, pa ih ubacite u masu s jajima, lagano mešajući. Dobićete žitku masu, pa polovinu kutlačom sipajte u podnazan pleh.

3. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Propržite, dodajte na trake narezanu očišćeni i oprani spanać i sušeno povrće. Dinstajte desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte jaje i narendani sir. Dodajte susam i sve promešajte.

4. Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa prohlađeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.

5. Secite po želji i poslužite.

Bon appetit!

možete da pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: recepti.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike