Cezar salata

18.09.2020

08:17 >> 11:01

0

Recept postoji skoro ceo vek, a popularna je širom sveta

Cezar salata
Foto: 24sedam/K. Obradović

Redovna je na meniju svih restorana koji drže do sebe. Ljudi je smatraju zdravijom i manje kaloričnom zamenom za obrok, a zbog dresinga i parmezana, Cezar salata ima priličan broj kalorija. Pa, ako želite zdraviju varijantu, barem izbacite dresing. Znamo da parmezan ne možete.

Prvi put se zvanično pojavljuje u meniju restorana u Los Anđelesu 1946. godine. Smatra se da je Caesar Cardini, italijanski emirgant koji je vodio restorane u Meksiku i SAD izmislio Cezar salatu dvadesetak godina pre toga, mada su mnogi sebi pokušavali da pripišu zasluge za ovo jelo, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

Danas vam donosimo recept za Cezar salatu.

 

Potrebni sastojci:

  • 100 g dimljene slanine
  • 200 g belog pilećeg mesa
  • 30 g parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 parčeta tost hleba
  • veća glavica zelene salate
  • 2 čeri paradajza
  • sok od 1 limuna
  • pavlaka
  • majonez
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so
  • Način pripreme:Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu, pa iseći je dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.

    Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti