Recept dana: Lepinje punjene kačkavaljem i šunkom koje se spremaju u tiganju - i dišu i mirišu

18.03.2023

08:08

0

Autor: K. O.

Večera ili doručak, a možda i oboje koliko su lepe

Recept dana: Lepinje punjene kačkavaljem i šunkom koje se spremaju u tiganju - i dišu i mirišu
Copyright Printscreen/YouTube

Znamo da se bliži proleće, ali ko još može da odoli pecivu. Još kad je punjeno šunkom i kačkavaljem, sigurni smo da mu nema ravnog.

Uz ovo pecivo koje može biti odlična večera ili doručak, ne treba vam bukvalno ništa sem čaše jogurta. I čik probajte da pojedete samo jednu lepinju!

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 600 g brašna i još malo za posipanje
  • 350 ml jogurta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 60 ml tople vode
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • malo ulja

Priprema:

U toploj vodi sjediniti kvasac i šećer. Ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.

U veću posudu sipati jogurt, deo brašna, so i prašak za pecivo. Potom dodajte aktiviran kvasac. U smesu postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje testa.

Printscreen/YouTube
 

Kada ste ga umesili, testo podelite na 8 jednakih delova. Oblikovati jufkice, pa svaku tanko razvući oklagijom.

Šunku iseckajte na kockice, kačkavalj izrendajte. istanjeno testo puniti šunkom i kačkavaljem, a onda zatvoriti sa svih strana.

Zatim lagano preći oklagijom kako bi se lepinja rastanjila.

Zagrejati tiganj sa malo ulja, pa na njemu pržiti lepinje. Prvo nekoliko minuta sa jedne strane, potom i sa druge dok se lepo ne zarumene.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike