Recept dana: Pecivo punjeno kačkavaljem i šunkom topi se u ustima

23.01.2022

07:45

0

Meko, vazdušasto testo punjeno šunkom i kačkavaljem, zadovoljiće svačije ukuse

Recept dana: Pecivo punjeno kačkavaljem i šunkom topi se u ustima
Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking

Kada dođe zima, napolju je hladno i veje sneg, a u nama se probudi želja za mešenjem raznih kiflica, kroasana ili kolača. Prosto nam prija to kako se miris ovih ukusnih jela širi našim toplim domom. 

Ovom domaćem pecivu retko ko može da odoli, a možete da ga poslužite u apsolutno svim prilikama, i kada vam se najave gosti, i za doručak ili večeru uz jogurt.

Vazdušasto testo sa ukusnim filom nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a vi ćete biti ponosni jer će vam svi tražiti repete, budite sigurni.

Topla preporuka da isprobate ovaj recept.


Sastojci:

Za testo:

  • 650 g brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • pola supene kašike šećera
  • 100 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode(može i obična)
  • 100 ml ulja
  • ravna supena kašika soli
  • jedno jaje

Za fil:

  • 300 g kačkavalja isečenog na tračice
  • 300 g šunke
  • jedno žumance za premazivanje testa

Priprema:

Kvasac razmutiti u malo toplog mleka, sa šećerom. Kada se kvasac aktivira umesiti glatko testo dodavajući ostale sastojke potrebne za testo. Ostaviti da naraste.

Nadošlo testo podeliti na osam jednakih delova, rasklagijati u formu pravougaonika.

printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking
 

Na početak testa staviti šunku i kačkavalj, a drugi deo testa zaseći na tračice. Srolati. Tako uraditi svim jufkama.

Na kraju premazati umućenim žumancetom sa kašikom mleka i posuti susamom.

Peći na 180 stepeni 25 minuta. Kada je pečeno premazati rastopljenim margarinom.

Bon appetit!

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi