Kako da ukiselite feferone? Zimnica je bez njih nezamisliva, gurmani ih obožavaju, a ovako su ih naše bake spremale

02.09.2022

12:43

0

Autor: Z.A.S.

Za vreme pripreme bi bilo dobro da nosite zaštitne rukavice, da se ljutina ne bi zadržala na rukama

Kako da ukiselite feferone? Zimnica je bez njih nezamisliva, gurmani ih obožavaju, a ovako su ih naše bake spremale
Feferone 2 - Copyright Profimedia

Vreme je za pripremu zimnice, a ukoliko još uvek niste sigurni šta da ostavite, naš savet je da, ukoliko volite ljuto, nikako ne preskočite ljute papričice, odnosno feferone.

Savršeno idu uz mnoga jela, a odlične su i kao prilog i kao dodatak. Možda mislite da ih je komplikovano ostaviti, ali zaista nije i najbolje bi bilo da ispratite recept po kojem su ih ostavljale naše bake.

Bilo bi dobro da, za vreme pripreme, nosite rukavice, da se ljutina ne bi zadržala na rukama i kasnije stvorila iritacije.

Sastojci:

- 3 kg feferona
- 2 l vode
- 400 ml sirćeta
- 50 g šećera
- 50 g soli
- biber u zrnu

Profimedia
 

Priprema:

Dobro operite feferone, a zatim ih raširite na krpu da se osuše. Prokuvajte vodu u šerpi, zajedno sa sirćetom, šećerom i solju. Stavite u zagrejane tegle nekoliko zrna bibera, a zatim gusto ubacite papričice u svaku teglu i prelijte ih mešavinom vode i sirćeta, dok je još vruća, a tegle odmah zatvorite. Na dno široke i duboke tegle stavite krpu, poređajte na nju tegle, a zatim šerpu nalijte vodom i to tako da tegle budu do 3/4 u vodi. Kuvajte na umeretenoj vatri, sve dok se u teglama ne pojave mehurići, za šta će biti potrebno oko 15 minuta. Tegle, nakon toga, ostavite da se u potpunosti ohlade i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike