Profesionalci otkrili tri trika za savršeno kuvana jaja: Ovo obavezno stavite u vodu u kojoj ih budete kuvali

25.07.2022

12:56

0

Autor: Z.A.S.

Mnogi misle da je kuvanje jaja najlakši posao na svetu, ali to baš i nije tako

Profesionalci otkrili tri trika za savršeno kuvana jaja: Ovo obavezno stavite u vodu u kojoj ih budete kuvali
Kuvanje jaja - Copyright Profimedia

Većina misli da nema ničeg lakšeg od kuvanja jaja. Međutim, to baš i nije tako, jer postoji više stvari na koje morate da obratite pažnju. Recimo, da se ljuska ne raspadne, da belance ne ispadne gumeno, ili žumance zelenkasto.

Profesionalni kuvari su otkrili cake kojima se oni služe, kako bi pomogli čak i početnicima da pripreme osnovna jela.

Tačna količina vode

U odnosu na to koliko tečnosti je utrošeno, u velikoj meri zavisi i kvalitet jaja. Višak ili nedostatak vode i te kako može negativno da utiče na njihov ukus i izgled. Šta treba da uradite? Sipajte vodu tek toliko da bude iznad jaja između 3-6 cm.

Dodatni sastojci

Iako mnogi ljudi jaja kuvaju samo u vodi, to nije najbolje rešenje, jer postoji veliki rizik od curenja belanaca iz jaja, ukoliko postoje pukotine na ljusci. U vodu dodajte jednu kašičicu soli i jednu kašiku sirćeta i u toj tečnosti kuvajte jaja.

Pixabay
 

Šta uraditi nakon ključanja vode?

Čim tečnost u šerpi proključa, smanjite temperaturu ringle na minimum. Sklonite sa šporeta šerpu, minut nakon što proključa, a nakon toga šerpu stavite na sto, poklopite je i sačekajte oko 12 minuta. Nakon toga, jaja su spremna za jelo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike