Recept dana: Čuvena ruska torta dan i noć - mekana i sočna, sa dva fila, topiće vam se u ustima i tražiće se parče više (VIDEO)

16.07.2022

05:58

1

Autor: Z.A.S.

Savršena je i za proslave

Recept dana: Čuvena ruska torta dan i noć - mekana i sočna, sa dva fila, topiće vam se u ustima i tražiće se parče više (VIDEO)
Dan i noć torta - Copyright Printscreen/YouTube/Лучшие Рецепты

Ko može da odoli torti? Pogotovo onoj sa dva fila? Verujemo da ste već pomislili da je priprema takve torte suviše komplikovana, ali verujte nam na reč da nije.

Čuvena ruska torta dan i noć nadmašiće sva vaša očekivanja, a da ne pričamo o tome što će biti i lepša i ukusnija nego da ste je kupili u bilo kojoj poslastičarnici.

Mekana je i sočna i vaši ukućani će je obožavati, a neće vas razočarati ni ukoliko odlučite da je poslužite na nekoj proslavi.

Sastojci: 

Za beli deo:

- 200 g šećera

- 200 g kisele pavlake 
- 2 jajeta 
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
Pixabay
 

Za tamni deo:

- 200 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta 
- 130 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo 
- 3 kašike kakaoa

Pixabay
 

Za fil:

- 150 g putera (sobna temperatura)
- 250 g kondenzovanog mleka (sobna temperatura)
- 250 g kisele pavlake (može i hladna)

Priprema: 

Kako da napravite svetlu koru

Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite, a zatim sipajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Smesu sipajte na pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.

Profimedia
 

Kako da napravite tamnu koru za tortu

Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte brašno koje ste prosejali, kao i kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Zatim sipajte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.

Kako da napravite fil

Dobro umutite puter koji je stajao na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Na kraju, dodajte pavlaku i sve sjedinite mikserom.

Unsplash
 

Ređanje torte:

Prvo stavite crnu koru, zatim fil, pa belu koru, ponovo fil i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Jednu belu i jednu crnu koru odvojite za dekoraciju. Celu tortu premažite filom, a zatim izblendirajte prvo svetlu, a zatim i tamnu koru. Pola torte ukrasite jednom korom, a zatim i drugom. Ostavite je da se ohladi sat i po do dva i služite je.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike