Recept dana: Štapići od tikvica - hrskavi, pohovani zalogaji, biće gotovi za manje od pola sata, a ukus im je, uz ovu salatu, neodoljiv

17.07.2022

05:59

0

Autor: Z.A.S.

Odlični su za laganu večeru, a uz neko meso mogu postati fantastičan prilog za ručak

Recept dana: Štapići od tikvica - hrskavi, pohovani zalogaji, biće gotovi za manje od pola sata, a ukus im je, uz ovu salatu, neodoljiv
Štapići od tikvica - Copyright Profimedia

Još jedan sjajan način da pripremite tikvice jeste da ih isečete na štapiće i ispečete u rerni, prethodno ih umočivši u sastojke za pohovanje.

Priprema ovih hrskavih zalogaja je prilično jednostavna i biće vam potrebno manje od pola sata.

Fenomenalni su uz caciki salatu, ali možete ih i jesti sa sosom po izboru. Odlični su za laganiju večeru, a uz dodatak nekog mesa, mogu biti fantastičan prilog i za ručak.

Sastojci:

- 3 manje tikvice 
- 2 jajeta
- so po ukusu
- malo gustina
- prezle po potrebi
- susam po potrebi
- maslinovo ulje po potrebi

Pixabay
 

Priprema:

Oljuštite tikvice i isecite ih na štapiće, a zatim ih posolite i ostavite ih oko pola sata da puste tečnost. U četiri činije rasporedite sastojke potrebne za pohovanje: gustin, posoljena jaja, prezle i susam, a zatim tim redosledom umačite štapiće od tikvica.
Obložite pleh pek papirom i ređajte tikvice, a na kraju ih pospite malo maslinovim uljem i pecite ih oko 15 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike