Neki su otišli, ali čuveni hirurg došao je da radi u pribojsku bolnicu: Doktor Miroslav Stanojević do sada je izvršio preko 10.000 operacija

13.01.2024

17:13

0

Uz lečenje operisanjem, dr Stanojević je spreman i da svoje bogato iskustvo prenese na mlađe kolege

Neki su otišli, ali čuveni hirurg došao je da radi u pribojsku bolnicu: Doktor Miroslav Stanojević do sada je izvršio preko 10.000 operacija
Dr Miroslav Stanojević - Copyright RINA

Nakon odlaska jednog broja hirurga iz Opšte bolnice Priboj, hirurgiju u ovom gradu ipak očekuju bolji dani. Rukovodstvo lokalne samouprave i pribojskih zdravstvenih ustanova, postigli su dogovor o angažovanju dokazanih i iskusnih hirurga, a sredstva će obezbediti lokalna samouprava.

Angažovani hirurizi počeće sa radom već naredne sedmice dogovor je sa sastanka održanog u petak u opštini Priboj. Sastanku kod predsednika Privremenog organa opštine Priboj Lazara Rvovića, prisustvovali su i Krsto Janjušević,državni sekretar u Ministarstvu rada, iskusni hirurg iz Užica dr Miroslav Stanojević, direktor Opšte bolnice Prijepolje dr Branko Gojaković.

RINA
 

- Postignuti su značajni dogovori, na zadovoljstvo pribojskih pacijenta. Vođa novog tima pribojske hirurgije biće iskusni lekar Miroslav Stanojević,koji je radni vek proveo na užičkoj hirurgiji, gde je bio načelnik Operacionog bloka i Službe hirurgije, a jedno vreme je bio i direktor Zdravstvenog centra Užice, potvdjeno je za RINU.

Dr Stanojević je izvršio preko 10 hiljada operacija, a između ostalog i preko 2500 operacija na štitastim žlezdama i isto toliko laparoskopih operacija.

Uz lečenje operisanjem, doktor Stanojević je spreman i da svoje bogato iskustvo prenese na mlađe kolege.

S obzirom na to da je dr Stanojević odnedavno u penziji, moći će sada, u potpunosti, da se posveti svom novom angažmanu, u Priboju.

RINA
 

Po rečima dr Stanojevića, uz sve dosadašnje operacije, postoji šansa da se rade i operacije koje do sada nisu vršene na odeljenju hirurgije pribojske bolnice.

U tome će pomoć imati i od kolega sa odeljenja hirurgije Opšte Bolnice Prijepolje, koji će, po dogovoru, dolaziti određenim danima u Priboj, i u koordinaciji sa dr Stanojevićem, učestovavati u pripremanju pacijenta, asistirati i obavljati operacije, ali i i pratiti postoperativni tok pacijenata.

Na osnovu dogovora sa sastanka u opštni Priboj, novi tim pribojske hirurgije, na čelu sa dr Miroslavom Stanojević, na raspolaganju pribojskim pacijentima trebalo bi da bude od druge polovine januara.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike