Ivanki su odstranili 20 kg težak tumor, ona mislila da se "samo malo ugojila": Lekar objavio uznemirujuće fotke

10.08.2023

19:05

0

Nikakve poteškoće nisam imala, jednostavno je stomak počeo da mi raste - otkrila je Ivanka posle operacije

Ivanki su odstranili 20 kg težak tumor, ona mislila da se "samo malo ugojila": Lekar objavio uznemirujuće fotke
Ilustracija - Copyright Profimedia

Bivši ministar zdravlja u Hrvatskoj, ginekolog Darko Milinović na svom je Fejsbuku objavio nesvakidašnju vest o uspešno obavljenoj operaciji tumora teškog skoro dvadeset kilograma!

- Bio je to najveći tumor koji smo dosad operisali, težak oko 20 kilograma - poručio je nekadašnji ministar i direktor Opšte bolnice Gospić.

Kako je otkrio u razgovoru za medije, pacijentkinja je u bolnicu došla kad joj je stomak već bio ogroman.

Brzo je otkriveno o čemu se radi i izveli operacijski zahvat.

- Odstranili smo zaista ogroman tumor, težak oko dvadeset kilograma. Pacijentkinja je danas otpuštena iz bolnice i oseća se dobro. Nakon što bude gotov PHD (patohistološka analiza) znaćemo je li tumor bio dobroćudan ili ne - rekao je Darko Milinović.

 

 

Ivanka Murgić, pedesetosmogodišnjakinja iz Perkovića, kaže kako je operacija prošla u redu, i da ovu priliku želi da iskoristi i kako bi se zahvalila "svim sestrama i svim doktorkama i doktorima s ginekološkog dela gospićke bolnice".

- Bili su neizmerno uslužni i puno su mi pomogli. Znate, sve se odigralo u brzini, ja sam se jako prepala, a oni su mi pružili zaista veliku podršku - kaže.

Dugo nije bila svesna zdravstvenog problema jer je, kako je rekla, ništa nije bolelo.

- Nikakve poteškoće nisam imala, jednostavno je stomak počeo da mi raste. Mislila sam da sam se udebljala, pa onda da možda imam kakvih probavnih smetnji ili problema s crevima... Na kraju sam otišla na ultrazvučni pregled abdomena, ali on nije ništa pokazao. Nakon toga su mi napravili dubinski CT pregled koji je napokon otkrio tumor. Posle toga sve se jako brzo odvilo u bolnici u Gospiću. Tek sam tamo otkrila da imam ginekološki problem, odnosno da imam ogromnu cistu na jajniku. Sutra idem na previjanje rane, a zasad se osećam super. Nadam se da će i rezultati patohistološke analize pokazati kako je bila reč o dobroćudnom tumoru i da će na kraju sve dobro završiti - rekla je Ivanka Murgić za Jutarnji list.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike