Ahmed je došao iz Palestine i zaposlio se u ambulanti u selu Jabuka: Usavršava srpski jezik, a pacijenti su ga odlično prihvatili!

28.11.2023

08:23

0

Autor: M.M.

I njegov otac je pre 30 godina studirao u Srbiji i nosi lepe uspomene iz naše zemlje

Ahmed je došao iz Palestine i zaposlio se u ambulanti u selu Jabuka: Usavršava srpski jezik, a pacijenti su ga odlično prihvatili!
Ahmed Hijazi - Copyright Foto: Printscreen/RTS

U seosku ambulantu u Jabuci pre dva meseca došao je da radi mladi doktor Ahmed Hijazi, poreklom iz Palestine.

Nakon završenih studija medicine u Beogradu i Novom Sadu, ovo mu je prvi posao, i uprkos poteškoćama sa srpskim jezikom, dobro se uklopio u kolektiv i rad sa pacijentima, prenosi RTS.

I njegov otac je pre 30 godina studirao u Srbiji i nosi lepe uspomene iz naše zemlje.

Sada Ahmed živi u Pančevu, a pre nekoliko meseci se zaposlio, prvo u jednoj gradskoj ambulanti, a onda u selu Jabuka. Dopao mu se kolektiv, medicinske sestre i iskusniji lekari, koji su ga prihvatili kao člana porodice. A svoj posao obožava.

Foto: Printscreen/RTS
 

- Znate, ja sam iz Palestine, tamo stalno imamo problema, rat. Video sam jednog lekara koji je tamo heroj, radi non-stop, i od tada želim da budem kao on - navodi Ahmed Hijazi.

Ahmed još uvek usavršava srpski jezik, kaže da je težak i da je u početku bilo malo problema da se dobro razume sa pacijentima, ali sada su se svi navikli.

- Bilo mi je malo neobično što je stranac, ali smo se upoznali, raspričali.. - kaže jedna pacijentkinja, i dodaje da su utisci super.

- Prijatan je čovek, što je dobro za pacijenta. Pacijentu je jako važno da je lekar prijatan, da hoće da razgovara. To je jako dobro - smatra ona.

Profesionalan i posvećen

-  On je spreman da radi, uči, kao i svi mladi doktori. Mi se trudimo da mu pomognemo na sve moguće načine, a on se trudi, i naravno da je odličan. Pacijenti ga vole i sve više traže da dolaze kod njega - ističe dr Slavica Borković iz Zdravstvene stanice Jabuka.

Dva puta nedeljno Ahmed radi i u ambulanti Stari Tamiš.

- Tamo je u početku bilo četvoro pacijenata, a sad ih je 17. Svi me znaju i više dolaze kod mene na pregled, i baš mi je drago zbog toga - zaključuje Ahmed Hijazi.

Zasada nije siguran šta će mu biti specijalizacija. Želi prvo da stekne iskustvo sa različitim pacijentima, ali najviše mu se dopada da bude upravo lekar opšte prakse.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike