Dao je život na prvoj liniji fronta - heroji se nikad ne zaboravljaju: Jedna ulica u Čačku nosiće ime prerano preminulog lekara (FOTO)

06.04.2022

04:46

0

Ovo je dokaz da će Čačak uvek pamtiti svoje heroje

Dao je život na prvoj liniji fronta - heroji se nikad ne zaboravljaju: Jedna ulica u Čačku nosiće ime prerano preminulog lekara (FOTO)
1649167509ulica dr blagojevica foto kabinet gradonacelnika (3) - Copyright RINA

Pandemija koronavirusa odnela je mnoge žrtve, a svoje živote bivajući na prvoj liniji fronta dali su i doktori. Jedan od njih je i mladi dr Slobodan Blagojević iz Čačka koji je preminuo od posledica kovid infekcije.

Njegovi sugrađani nikad ga neće zaboraviti, a njegovo ime ostaće večno upisano u istoriju Čačka jer je prerano preminuli lekar u svom rodnom gradu dobio ulicu koja nosi njegovo ime.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa saradnicima, i porodica preminulog doktora Slobodana Blagojevića, simbolično su obeležili završetak radova.

- Ovo je dokaz da će Čačak uvek pamtiti svoje heroje. Kroz najveće priznanje koje je, nažalost, posthumno dobio, Decembarsku nagradu Grada Čačka, kao i naziv ove ulice imamo obavezu da večno pamtimo njegovo delo, humanost i veličinu. Heroji grada moraju biti upamćeni i biti idoli svih generacija koje dolaze - rekao je Todorović.

Na inicijativu Grada Čačka, u čast doktora koji je izgubio borbu sa koronavirusom, saobraćajnica pored Opšte bolnice Čačak, u kojoj je radio, a počinje od Ulice dr Dragiše Mišović i vodi do Ulice Radenka Janjića, sada se zove Ulica dr Slobodana Blagojevića.

Inače, građani Čačka su dobitnici "Zlatne plakete” za najplemenitiji podvig godine zbog toga što su u rekordnom roku prikupili oko tri miliona dinara kako bi otplatili stambeni kredit dr Blagojevića. Plaketa će predstavnicima Čačka i porodici biti uručena na svečanosti u Skupštini grada Beograda 11. aprila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike