Kalinić dobio MVP nagradu, pa sa Marinkovićem srušio Kokoškova i Fenerbahče

12.03.2021

21:59 >> 22:05

0

Autor: N. St.

Valensija pobedila turski tim, Olimpijakos preživeo seriju Pengosa

Kalinić dobio MVP nagradu, pa sa Marinkovićem srušio Kokoškova i Fenerbahče
Copyright MN Press

Veoma važna pobeda u borbi za plej-of. Tamo gde je verovatno nisu očekivali su košarkaši Valensije uspeli da dođu do nje.

Savladali su Fenerbahče – 66:52 (18:10, 19:18, 8:11, 21:13).

Pred start meča je Nikola Kalinić dobio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) februara, a onda je na parketu pokazao zbog čega je priznanje njemu pripalo. Igrao je 30 minuta, dao sedam poena, uz pet asistencija i četiri skoka, ali je uradio mnogo više u delovima koje ne prikazuje statistika. Fenomenalnom odbranom je zaustavio najjača oružja turskog tima i ima ogromne zasluge za uspeh.

Vanja Marinković je dodao pet poena, dok Igor Kokoškov nije mogao da računa na Marka Gudurića zbog problema sa povredom članka.

Za nas je sada svaka utakmica kao finale. Imamo još pet mečeva i moramo da idemo korak po korak, da se borimo kao što smo to učinili u ovom duelu. Ko god nas je gledao ove sezone je mogao da vidi da mi nemamo problem u napadu, već u odbrani. Moramo ovakvu defanzivu da ponovimo i u nastavku – jasan je Kalinić.

Olimpijakos je u Pireju odbranio domaći teren protiv Zenita – 75:61 (15:25, 15:13, 24:15, 21:5).

Preživeo je domaći tim seriju Pengosa koji je 12 poena dao u prvoj četvrtini. U nastavku su uspeli da ga zaustave i da dođu do velike pobede. Koliko su dobri bili u defanzivi govori i to da su u poslednjem kvartalu primili svega pet poena.

Najbolji kod pobednika bili su Spanulis (16, 3sk) i Vezenkov (13, 6sk), na drugoj strani je Pengos dao 20 poena, Beron i Rivers su dodali po tri.

Osmo mesto trenutno drži Zenit sa skorom 16-12, prate ih Baskonija i Valensija i Žalgiris (po 15-14), dok Olimpijakos ima skor 13-16.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike