Domaćini se radovali: Poznata i prva „rokada“ između Premijer lige i Čempionšipa

17.04.2021

21:21

0

Autor: N. St.

Rešena je prva dilema

Domaćini se radovali: Poznata i prva „rokada“ između Premijer lige i Čempionšipa
Copyright Tanjug/Geoff Caddick/Pool via AP

Dva meča i dve pobede domaćih timova u mečevima današnjeg programa najjačeg engleskog takmičenja.

Ranije danas je Njukasl savladao Vest Hem – 3:2 (2:0).

Očekivalo se da će sve ići mnogo lakše za „svrake“ pošto je u prvom poluvremenu prvo Diop zatresao sopstvenu mrežu, pa je Doson dobio crveni karton i onda je Žoeilton pogodio za 2:0 na pauzi. Međutim, „čekićari“ se nisu predavali. Diop se u 73. iskupio i smanjio zaostatak, a Lingard je u 80. izjednačio sa penala. Da se iznenađenje na kraju ne dogodi postarao se Vilok koji je zatresao mrežu u 82. minutu, svega nekoliko desetina sekundi pošto je zamenio Longstafa.

Ovom porazu gostiju su se najviše obradovali Čelsi i Liverpul, pošto je Vest Hem na četvrtom mestu, onom koje vodi u Ligu šampiona. Imaju 55 bodova, jedan više od „plavaca“ i tri više od „crvenih“ koji tek treba da igraju svoje mečeve.

Znatno manje uzbuđenja viđeno je na „Moluneu“ gde je Vulverhempton bio bolji od Šefilda – 1:0 (0:0).

Gol vredan tri boda postigao je Vilijan Žoze u 60. minutu i to posle kontre i velike šanse koju gosti nisu uspeli da iskoriste. Ekspresno ih je stigla kazna za taj promašaj.

Ono što je znatno bitnija informacija jeste i da je rešena prva dilema oko naredne sezone Premijer lige. Ovim porazom Šefild nema više ni matematičke šanse da opstane u ligi, dok će iz Čempionšipa stići Norič koji je tu „vizu“ overio danas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike