Zašto kraljica svoje objave na Instagramu potpisuje sa '"Elizabeth R"?

09.06.2022

14:00

0

Autor: 24sedam

Nije prvi put da kraljica Elizabeta potpisuje pisma ili važne dokumente na ovaj način

Zašto kraljica svoje objave na Instagramu potpisuje sa '"Elizabeth R"?
Kraljica Elizabeta - Copyright Profimedia

Dok većina nas provodi više vremena nego što bismo želeli da priznamo skrolujući kroz Instagram, jedna osoba za koju ne očekujemo da će raditi isto je verovali ili ne, engleska kraljica.

Elizabeta II je na britanskom prestolu već 70 godina. Prošlog vikenda proslavila je platinasti jubilej postavši najdugovečniji britanski monarh u istoriji, a stotine hiljade obožavatelja iz celog sveta došlo je u London da joj oda počast.

Elizabeta se nakon proslave jubileja naciji obratila pismom u kome je izrazila žaljenje što zbog svog zdravlja nije bila prisutna na svim ceremonijama u sklopu proslave jubileja.

Duboko sam dirnuta brojem ljudi koji su došli na proslavu mog jubileja. Hvala vam na lepim željama i svemu što ste učinili za ovu predivnu zabavu", napisala je, između ostalog, kraljica.

Dokument je potpisala svojeručno, a mnogi su primetili da u pojedinim papirima kraljica koristi potpis Elizabeth R. Ovih dana se brojni fanovi pitaju šta znači R u njenom potpisu, budući da početno slovo R nema nijedno njeno ime, kao ni prezime dinastije.

Profimedia
 

R u potpisu kraljice Elizabete znači regina, odnosno kraljica. Slovo R iza imena koriste svi britanski vladari (kada je u pitanju kralj, R označava kralja, lat. rex). Kraljičin otac Džordž VI je na početku vladavine koristio dodatak RI (Rex Imperator), budući da je na početku njegove vladavine još uvek službeno postojalo Britansko Carstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike