Bez emocija na javnom mestu i ni reči o politici! Čudna pravila koja Vilijam i Kejt moraju da slede

21.04.2022

12:30

0

Autor: A.G.

Ako pažljivo posmatrate kraljevsku porodicu, verovatno ćete primetiti da nešto nedostaje

Bez emocija na javnom mestu i ni reči o politici! Čudna pravila koja Vilijam i Kejt moraju da slede
profimedia-0651205387 - Copyright Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton bez sumnje su dva člana britanske kraljevske porodice koja izazivaju najviše pažnje javnosti.

Jedan aspekt kraljevskog života kojeg mnogi ljudi ne mogu da se zasite je poduža lista neobičnih pravila kojih se moraju pridržavati članovi porodice, a mnoga od njih se odnose direktno na mladi prinčevski par.

Bez fotografisanja, molim!

Javnost je prilično opsednuta prinčevskim parom i ne možemo ni zamisliti koliko njih bi poželelo da poseduje njihov autogram ili fotografiju sa njima. Međutim, kako kraljevska pravila nalažu, kada su princ Vilijam i Kejt Midlton u javnosti, nije im dozvoljeno da daju autograme ili da se fotografišu sa bilo kim.

Profimedia
 

Razlog za zabranu fotografisanja kao i pravljenja selfija otkriven je 2014. godine, kada je američki ambasador Metju Barzun rekao za medije da mu je kraljica Elizabeta priznala da smatra da su mobilni telefoni i kultura selfija „čudni“.

Moraju da vode računa o svojoj odeći

Kraljevski ne znači ništa iznad kolena i veoma retko V izrez, nikada oboje. Biranje haljina i nošenje hulahopki su poželjniji od pantalona u formalnim prilikama. Pored toga, žene u ovoj porodici retko nose ultravisoke potpetice, iako je poznato da Kejt eksperimentiše sa visinom potpetica koja često odstupa od željenog standarda.

Profimedia
 

Ne mogu da se drže za ruke u javnosti

Ako pažljivo posmatrate kraljevsku porodicu, verovatno ćete primetiti da nešto nedostaje. Kada su u pitanju oženjeni članovi kraljevske porodice, retko ćete videti par koji se drži za ruke ili izražava emocije na bilo koji drugi način. Ovo posebno važi za princa Vilijama i Kejt Midlton, iako razlog za takvo ponašanje nije dramatičan.

Profimedia
 

Kako je stručnjak za kraljevski bonton Mika Mejer objasnila za People, par se ne fotografiše kako se drži za ruke u javnosti upravo zato što su u javnosti. Drugim rečima, deo toga da ste princ Vilijam ili Kejt Midlton znači da ste manje-više uvek na poslu kada ste napolju, a nešto poput držanja za ruke nije baš profesionalno ponašanje.

Uprkos tome, ona takođe kaže da pravilo nije tako strogo.

 - Ne postoji stvarni bonton ili kraljevski protokol koji kaže da se par mora uzdržavati od pokazivanja emocija. Par će verovatno pokazati vrlo malo emocija kako bi ostao profesionalan tokom svojih pojavjivanja u javnosti.

Profimedia
 

Detetu ne mogu dati ime bez odobrenja kraljice

Kao i mnoge bake, kraljica Elizabeta ima svoje mišljenje o imenima svojih tek rođenih unuka. I možda bi na mišljenju i ostalo da ova baka u isto vreme nije i kraljica, odnosno vođa čitave porodice. 

Paru je zabranjeno da se upušta u političke razgovore

Kao članovi kraljevske porodice, princ Vilijam i Kejt Midlton se snažno ohrabruju da u svakom trenutku ostanu politički neutralni. Kako je objasnila sama porodica, od engleske kraljice se zahteva da ostane neutralna po političkim pitanjima zbog svoje uloge šefa države. Kao produžetak te uloge, isto se očekuje i od Vilijama i Kejt.

Profimedia
 

Princ Vilijam i Kejt Midlton morali su da dobiju dozvolu za venčanje

Zakon o kraljevskim brakovima iz 1772. prilično je opširan za članove britanske monarhije. Pravilo nalaže da svi potomci kralja Džordža II moraju imati odobrenje vladajućeg monarha pre nego što se venčaju. Ovo pravilo se naravno odnosilo i na princa Vilijama i Kejt Midlton uoči njihovog venčanja 2011. godine, a kraljica je u aprilu 2011. izdala dekret kojim je naznačila njeno odobrenje za njihovu zajednicu.

Kraljica Elizabeta je 21. aprila 2011. dala pristanak na venčanje. U zvaničnoj izjavi, monarh je saopštio da je odobrila brak između „našeg najdražeg unuka, princa Vilijama Artura Filipa Luisa od Velsa i naše verne i voljene Ketrin Elizabet Midlton“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike