Neobičan raspored spavanja Kejt i princa Vilijama izazvao pravu buru među obožavaocima kraljevske porodice

22.02.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

Stvar vekovne tradicije

Neobičan raspored spavanja Kejt i princa Vilijama izazvao pravu buru među obožavaocima kraljevske porodice
profimedia-0012435623 - Copyright Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža veći deo godine provode u svojoj londonskoj rezidenciji, Kensington palati sa svoje troje dece, princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom. Iako je Kensington njihova glavna rezidencija u Londonu, vreme neretko provode i na drugoj lokaciji, na seoskom imanju u Norfolku.

U palati Kensington princ Villijam i Kejt Midlton stanuju u stanu pod brojem 1A, a nedavno je otkriven i njihov raspored spavaćih soba, koji je iznenadio mnoge obožavatelje kraljevske porodice. Takođe je pokrenuo i lavinu pitanja o njihovom zajedničkom životu.

Profimedia
 

Raspored prostorija ove kraljevske rezidencije pokazuje kako Kejt i Villijam imaju dve glavne spavaće sobe, ali je njihov položaj u kući zbunio brojne fanove budući da su obe spavaće sobe smeštene u prizemlju. Jedan od komentara je bio:

 - „Kejt i Villijam spavaju u prizemlju?… zar stvarno nisu mogli da spavaju u jednoj od 20 soba na spratu?“

Kako su u većini prosečnih domova spavaće sobe smeštene na spratu, u rezidenciji mladog prinčevskog para to nije slučaj. Viši spratovi su u ovoj porodici rezervisani za osoblje.

Profimedia
 

Njihovo osoblje uključuje i kraljevsku dadilju Mariju Terezu Turion Boralo, koja u punom radnom vremenu radi za vojvodu i vojvotkinju i brine o njihovoj deci. Iako je mnogima neobično što postoje dve glavne spavaće sobe za jedan par, u kraljevskim krugovima i među aristokratijom to je sasvim normalno.


Rođaka princa Filipa, Pamela Hiks objasnila je kako su aristokrate “oduvek imale odvojene spavaće sobe.” Pojasnila je i razlog koji stoji iza te tradicije: “U Engleskoj su viši slojevi društva oduvek imali odvojene spavaće sobe. Ne žele da im smeta nečije hrkanje ili da se neko tokom noći stalno pomera i ometa im san.” “Ipak, kad to poželite, uvek možete i deliti sobu zajedno. Lepo je imati mogućnost izbora.”

 

Profimedia
 


Iako obožavatelji kraljevske porodice nisu imali priliku da vide izgled dela rezidencije u kojem su spavaće sobe, u pojedine druge delove njihovog doma ipak su dobili uvid. Prilikom posete Baraka i Mišel Obame, 2016. u javnosti su objavljene fotografije bivšeg američkog predsedničkog para u domu princa Vilijama i Kejt Midlton.

Njihov salon, odnosno prostorija u kojoj primaju goste tipična je za palatu, s nameštajem cvetnog uzorka, zlatnim detaljima i mnoštvom antikviteta.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike