Princeza Šarlot ne može da ima najboljeg prijatelja u školi zbog jednog neobičnog pravila

04.01.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Kraljevska briga o deci

Princeza Šarlot ne može da ima najboljeg prijatelja u školi zbog jednog neobičnog pravila
profimedia-0469782764 - Copyright Profimedia

Ćerka Kejt Midlton i princa Vilijama navodno ne može da ima najbolju drugaricu u školi jer bi se drugi učenici osetili izopšteno.

Tomasova škola u distriktu Batersi koju pohađa zajedno sa svojim bratom princom Džordžom košta 18.000 funti godišnje, i funkcioniše sa čitavim nizom pravila.

Jedno od ograničenja podrazumeva da dete ne treba da ima samo jednog najboljeg prijatelja kako bi sprečilo da se drugi učenici osećaju izostavljeno. Zdravije je, smatraju u ovoj školi, da ih u životu svakog deteta bude nekoliko.

Tomasova škola se fokusira na ljubaznost i ovo je navodno jedno od pravila koje pomaže svim učenicima da se osećaju ravnopravno.

Profimedia
 

U razgovoru za Ekspres, kraljevska reporterka Džejn Mur je rekla:

Postoji politika da ako vaše dete pravi zabavu, osim ako svako dete u razredu nije pozvano, ne delite pozivnice u razredu. Svuda su znakovi koji govore da budete ljubazni, to je okosnica škole.

Na sajtu škole piše: „Nastojimo da osposobimo naše učenike da budu spremni da se izdvoje iz gomile, da prvi pomognu nekome kome je pomoć potrebna, da se zalažu za ono u šta veruju da je ispravno, da ospore ono za šta znaju da je pogrešno, da rizikuju donošenje nepopularnih odluka, ako veruju da je to za veće dobro, da zasluže poverenje i poštovanje drugih.

Očekuje se da će se princ Luis pridružiti svom bratu i sestri u školi ove godine nakon svog četvrtog rođendana u aprilu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike