Čajanka sa majmunima: Nesvakidašnji festival majmuna u Tajlandu

09.03.2023

14:36

0

Autor: M. J.

Svake godine privlači sve više turista iz celog sveta

Čajanka sa majmunima: Nesvakidašnji festival majmuna u Tajlandu
Festival majmuna - Copyright Profimedia

Lopburi, u centralnom Tajlandu, već je poznat po svom kmerskom hramu prepunom majmuna. Svake godine u novembru posetioci dolaze u Tajland da bi videli 2.000 majmuna koji se goste u raskošnom bifeu pripremljenom u njihovu čast tokom festivala. 

Profimedia
 

Dugorepi lepotani su najpoznatiji stanovnici tajlandskog grada Lopburi, gde stotine njih slobodno luta među lokalnim stanovništvom i posetiocima. Prvi festival organizovao je 1989. lokalni tajlandski biznismen kako bi privukao više turista u grad.

Profimedia
 

I uspelo je, jer je festival sa ludorijama majmuna prerastao u važnu turističku atrakciju. Aktivnosti uključuju plesove, nastupe uživo i, naravno, raskošnu "majmunsku čajanku", na kojoj se životinje goste sa dve tone hrane, uključujući banane, krastavce, jaja, slatkiše i bezalkoholna pića.

Profimedia
 

Uprkos njihovim ludorijama, poput grickanja komunalnih kablova, majmune tokom cele godine hrani lokalno stanovništvo, u uverenju da će to doneti sreću Lopburiju.

Meštani se takođe oblače u kostime majmuna i nastupaju za svoje cenjene goste.


Profimedia

 

 

Ovaj događaj je otvoren za javnost, a posetioci grada su pre dolaska upozoreni da majmuni mogu postati agresivni i ukrasti sve što im padne pod ruku.

BONUS VIDEO:


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike