Evo kako da se ponašate ako putujete avionom

15.02.2023

17:08

0

Autor: M. J.

Najbolji saveti o bontonu kako bi letenje bilo manje stresno

Evo kako da se ponašate ako putujete avionom
Er Srbija - Copyright Tanjug/Air Serbia

Postoji čudna stvar u vezi sa letenjem. Kada su putnici ispitani o njihovim glavnim pritužbama u vezi sa nedostatkom etiketa u avionu, nisu odloženi letovi, izgubljeni prtljag i duge bezbednosne linije na vrhu liste; to je grubost saputnika. Nedostatak manira kod drugih nije uvek zabrinjavao.

Pixabay
 

Na bezbednosnoj proveri budite ispred igre

Dok se približavate prvoj sigurnosnoj kontrolnoj tački, izvadite kartu i pasoši i budite spremni. Kada dođete na red carinske kontrole stavite predmete u kante na pokretnoj traci, počnite da skidate cipele i jaknu i nabacite osmeh! To će učiniti bezbednosni proces prijatnijim za vas i sve oko vas. Pošto morate da prođete kroz to, možete ga učiniti što prijatnijim!

Pixabay
 

Pažljivo rukujte svojim ručnim prtljagom

Držite ručni prtljag direktno ispred sebe dok se ukrcavate u avion. Prirodno je misliti da je nošenje predmeta iznad glave ili sa strane blizu poda najsigurniji način da ih sprečite da slučajno ne udare druge. Ali najbolji metod je kontraintuitivan. To je da držite svoje predmete direktno ispred sebe bilo gde između kolena i struka. Saputnici koji slučajno sede na sedištima pored prolaza će ceniti što ih niste udarili u rame ili butinu.

Pixabay
 

Ne nosite obroke u avion

Krekeri za užinu,čips i slični proizvodi su u redu. Međutim, aroma duplog čizburgera ili salate sa  sirom koju ste kupili na aerodromskom restoranu će prožeti vazduh koji cirkuliše u avionu pre nego što možete

Profimedia
 

Recite „Dobar dan“ osobama u vašem redu

Ne morate da ulazite u potpuni razgovor sa strancem pored vas. Naravno, možete ako želite. Možete pitati da li je ovo putovanje poslovno ili iz zadovoljstva i vidite kuda razgovor vodi. Ako druga osoba izvadi nešto za čitanje ili rad, ili stavi slušalice, to je tihi signal da vaš saaputnik nije raspoložen za razgovor.

Profimedia
 

Pokažite poštovanje prema kabinskom osoblju


Kabinsko osoblje nije osmislilo pravila o gašenju elektronskih uređaja, vezivanju pojaseva i obaveznom podizanju sedišta pre sletanja. Oni samo rade svoj posao i raspravljanje sa njima isključivo je odraz vaše nekulture, a uz to, može i odložiti let.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike