Napravite iglu po svojoj meri i uživajte u odmoru dok se ne otopi!

11.05.2022

15:37

0

Da li ste ikada želeli da znate kako žive Eskimi?

Napravite iglu po svojoj meri i uživajte u odmoru dok se ne otopi!
profimedia-0212380450 - Copyright Profimedia

Korišćenjem tradicionalnih tehnika gradnje, s tunelima koji povezuju svaku od 11 soba, potrebno je oko 3.000 sati da se napravi hotel "Iglu-Dorf" u Gštadu, u Švajcarskoj. I tako svake godine...

Sa saunom i bazenom napolju, uz domaće kuvano vino i tradicionalni fondi sa toplim sirom, ovo je Švajcarska u svom najčistijem planinskom obliku.

Ovaj ledeni hotel se svake zime gradi na drugu temu, ali ono što ga čini tako izuzetnim jeste činjenica da motive biraju gosti i na taj način prave iglu po svojoj meri.  

Posebna atrakcija za 2022, zbog koje ovaj hotel u obliku iglua u Švajcarskoj vredi posetiti, jeste njegova tema zasnovana na nordijskoj mitologiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iglu-Dorf (@igludorf)

Što se cene tiče, hotel naplaćuje 286 funti, ili 397 dolara po noći. Takođe, za one koji su zaista uzbuđeni zbog izgradnje sopstvenog iglua, snežno selo obezbeđuje potrebne alate, a nudi i vreće za spavanje od ovčije kože koje lako mogu da izdrže temperaturu od -40 stepeni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iglu-Dorf (@igludorf)

Ali ako mislite da je gradnja iglua laka, varate se. Ido Balati, izvršni direktor "Igloo Village Zermatta", rekao je za "Dejli mejl":

- Koliko će trajati izgradnja iglua zavisi od njegove veličin. Za standardni iglu, dovoljan za dve osobe, potreban je jedan ceo dan sa još dvoje ljudi da biste ga izgradili.

Zvuči kao dan ispunjen avanturom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iglu-Dorf (@igludorf)

Iako većina gostiju u ovom hotelu ostane samo jednu noć zbog niskih temperatura, čak i to je dovoljno da u njemu maksimalno iskoriste svoje vreme, uživaju u baru na otvorenom i steknu lepe, snežne uspomene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike