I to postoji! Hotel koji "popravlja" slomljena srca

09.04.2022

12:30

0

Patnja u tišini može biti tradicionalni odgovor na raskid, ali postoje i druge opcije

I to postoji! Hotel koji "popravlja" slomljena srca
people-gab8e4077b_1280 - Copyright Profimedia

Svako ima svoj način kako se nosi sa slomljenim srcem. Neki se obraćaju prijateljima za podršku, neki neograničenom unosu hrane u orgaizam.

Ali šta ako biste mogli da se prijavite u utočište bez alkohola i tehnologije tokom dugog vikenda „transformacione terapije“, kao i slikovitih pogleda, a sve sa ciljem da izlečite svoje slomljeno srce?

Da, i to postoji.

Hotel slomljenih srca (Heartbreak Hotel) otvoren krajem 2021. godine osmišljen je kao mesto koje mogu da posete žene neposredno posle teškog raskida. Tokom trodnevnog boravka, gošće učestvuju u brojnim programima, poput meditacije i joge u prelepom okruženju.

Kako oživljeni hoteli za slomljeno srce pomažu zaljubljenima da nastave dalje?

Hotel takođe nudi seanse grupne terapije, koje vode psiholog Alis Hedon i motivacioni govornik Rut Fild. Cilj vlasnica hotela je da pomogne ženama da brzo prebrode raskid i vrate se zdravom životu.

- "Možda sve te žene kod nas dođu ljute, ali neće takve od nas izaći", obećavaju ovi psiholozi.

Dobićete nekoliko saveta kako da izbegnete toksične veze i u budućnosti, a seanse su tu da nauče žene kako da na vreme uoče narcise.

 - “Ako ste izašli iz veze u kojoj su vas prevarili, i ne znate kome da se okrenete, ako se vaša veza raspala, ako ste u bolovima i osećate se povređeno, obratite nam se, mi smo tu da pomognemo”, kreatorke Alis i Rut kažu na njihovoj Instagram stranici.

 

Svaka soba za goste je takozvano utočište bez alkohola tako da žene ne mogu da utapaju svoju tugu u alkoholu.

Ali mogu da uživaju u šetnjama na nekim od najlepših plaža u Norfolku, na istoku Velike Britanije, u odličnoj hrani i prijatnim razgovorima pored kamina.

Međutim, svi koji su prisutni moraju da se odreknu mnogo toga. Trodnevni boravak je takođe zamišljen kao tehnološka detoksikacija, tako da gosti ostavljaju telefon i laptop na recepciji kako bi se posvetili sebi.

Trodnevni boravak košta 2.664 eura, ali vlasnice kažu da je to “terapeutska pogodba” po približno istoj ceni kao i prosečna naknada za šest meseci terapije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike