Revolucionarna tehnologija: Prvi energetski pozitivan hotel na svetu

30.04.2022

12:00

0

Six Senses Svart u Norveškoj, kada bude otvoren 2024. godine, biće prvi takav hotel na Zemlji

Revolucionarna tehnologija: Prvi energetski pozitivan hotel na svetu
profimedia-0686539529 - Copyright Profimedia

Hotel sa 94 sobe će predstavljati novu perspektivu za avanturistička i ekološki osvešćena putovanja. Nakon pandemije koronavirusa primetna je rastuća potražnja za smeštajne kapacitete tog tipa.

Poseduje najviši standard energetske efikasnosti na severnoj hemisferi i moći će da prikupi dovoljno sunčeve energije da bude potpuno nezavisan od električne mreže.

 

To znači da će imati dovoljno energije za napajanje svih stvari u hotelu, ali i brodića koji će prevoziti goste do ovog udaljenog odredišta. Solarna energija koristiće se i za gradnju hotela, čija je pozicija uz vodu inspirisana norveškom tradicionalnom ribarskom kolibom po imenu rorbu.

 

Hotel će takođe imati sopstvene sisteme za upravljanje otpadom i vodom, zahvaljujući genijalnoj reciklaži i obnovljivoj infrastrukturi. Svaka soba u odmaralištu nije u potpunosti lišena tehnologije, a može se pohvaliti neinvazivnim tehnološkim rešenjima. Biće u stanju da se prilagodi raspoloženju gosta i na taj način turistima pruži nezaboravno iskustvo.

Posetioci će takođe moći da se prepuste drugim aktivnostima kao što su Alhemijski bar, laboratorija Zemlje i još mnogo toga.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike