Svi je pamtimo po pegicama na licu i kikicama: Evo kako izgleda Pipi Duga Čarapa pola veka kasnije

05.01.2021

06:31 >> 00:10

0

Autor: N. Lisinac

Za ulogu koja ju je proslavila 1975. godine je osvojila nagradu TP de Oro za najpopularnijeg lika

Svi je pamtimo po pegicama na licu i kikicama: Evo kako izgleda Pipi Duga Čarapa pola veka kasnije
Copyright Printscreen/Youtube

Švedska glumica i pevačica Inger Nilson široj javnosti srce je osvojila još kao tinejdžerka i to ulogom svima dobro poznate devojčice, Pipi Duge Čarape.

Pre više od 50 godina počeli su se prikazivati filmovi i serijali “Pipi Duga Čarapa”. Devojčica pegavog lica i narandžaste kose, uvijene u pletenice, nije se odvajala od svog majmunčića i konja. Pipi je osvojila srca mnogih ljudi i dece širom sveta.

Nju je tada igrala Igner Nilson, koja je nakon Pipi Duge Čarape imala samo manje uloge, a poslednja njena uloga bila je u nemačkoj seriji “Der Kommissar und das Meer”, pre 14 godina.

Inger Nilson, glumica koja je tumačila ulogu Pipi Duge Čarape Foto: Profimedia

Ona sada ima novo zanimanje, koje nije iz sveta glume. Bivša glumica bavi se administracijom u jednoj kancelariji u Nemačkoj.

Pročitajte još

Inger je jednom prilikom otkrila kako nikada nije dobila honorar za ulogu Pipi Duge Čarape, koja ju je proslavila, zbog tadašnjih zakona. Fanovi filma tada su prikupljali donacije za nju i njene kolege.

– Bila sam u početku jako ljuta jer ne želim izigravati žrtvu i tražiti milostinju. Kad sam se smirila, shvatila sam da je to samo jedan njihov znak poštovanja i želja da nam fanovi pokažu koliko nas cene – rekla je bivša glumica tada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike