Pravo lice opozicije: Haos i nasilje u Skupštini, Đilas psovao i pretio, neće da rade, a hoće poslaničke plate i privilegije! (FOTO/VIDEO)

06.02.2024

20:00

0

Haos koji su nakon decembarskih izbora pravili na ulicama Beograda, sada su preneli u Skupštinu Srbije

Pravo lice opozicije: Haos i nasilje u Skupštini, Đilas psovao i pretio, neće da rade, a hoće poslaničke plate i privilegije! (FOTO/VIDEO)
Narodna Skupština - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Poslanici Đilasove liste Srbija protiv nasilja, kao i njihove pristalice ponovo su pokazali svoje pravo lice. Da lista treba da im se zove Srbija za nasilje, a ne Srbija protiv nasilja potvrdili su divljačkim ponašanjem tokom konstitutivne sednice novog saziva Skupštine Srbije

Haos koji su nakon decembarskih izbora pravili na ulicama Beograda, sada su preneli u Skupštinu Srbije, čime su pokazali da nemaju ni trunku državotvornog ponašanja i odgovornosti i da ne poštuju institucije ni državu koju bi kao poslanici trebalo da predstavljaju. 

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Skupština je konstituisana, tako da NATO opozicionari nisu uspeli da spreče da odgovoran deo poslanika uradi ono za šta je plaćen, ali ostaje gorak ukus i ružna slika, zahvaljujući delu neodgovornih pojedinaca predvođenih tajkunom Đilasom

NATO opozicija napravila cirkus u Skupštini - odvratne pretnje i psovke tajkuna Đilasa

Opozicionari su, kako se i očekivalo, odmah na početku sednice počeli da prave haos, sviraju u pištaljke, ometajući rad predsedavajućeg i najstarijeg poslanika, Stojana Radenovića, našeg uglednog naučnika, zahvaljujući čijim radovima je Univerzitet u Beogradu skočio na Šangajskoj listi. Ali, poštovanje je strana reč u ponašanju đilasovaca, koji niti poštuju starije i zaslužne građane, niti državu Srbiju i njene institucije, samo poštuju strane gazde i sopstveni džep. 

Kolovođa ovog sramotnog haosa u Skupštini Srbije je bio tajkun Dragan Đilas, koji je besramno psovao političke protivnike, i novoizabrane poslanike vladajuće većine u srpskom parlamentu. To se vrlo jasno može videti na snimku iz Parlamenta a na kome se na osnovu Đilasove gestikulacije jasno može zaključiti da govori "Mrš u pi**u materinu, j***m ti mater". 

Poslanik Marijan Rističević otkrio je da su upravo njemu njemu bile upućene ove prostačke psovke koje je lider NATO opozicije izgovorio u Skupštini Srbije. 

 

 

Haos dugo i temeljno pripreman

Da je divljanje prozapadne opozicije u Skupštini Srbije deo šablona obojenih revolucija i hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije, više je nego očigledno. Za haos su se dugo pripremali i najavljivali ga, a primetna je i sinhronizacija jutrošnjeg divljanja unutar Skupštine sa divljanjem tzv. NVO organizacija ispred parlamenta, a sve je to pratila i pripremala i medijska artiljerija tajkunskih Šolakovih medija. 

Nije nimalo iznenađujuće što su se opredelili za ovakav haos, jer NATO opozicionari ništa drugo ni ne umeju da rade osim da sprovode nasilje i sveopštu destrukciju, a taj đavolji zanat nasilja i stranog podaništva su dobro ispekli još tokom petooktobarske obojene revolucije. Da se ovako nešto moglo očekivati od njih, potvrdio je sinoć i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je komentarišući  tajkunsku opoziciju, predočio da će danas pokušati da unize našu zemlju i najviše zakonodavno telo: 

- Deo opozicije će verovatno pokušati da bojkotuje sednice koje nas čekaju u narednom peridou - izjavio je sinoć predsednik Vučić i dodao: 

TV Happy
 

- Ajde da postavimo stvari na svoj način. Na našoj listi najstariji postavljeni je Stojan Radenović, najbolji profesor. On će sutra da pokuša da predsedava, jedan divan čovek, ponos Srbije, jedan od tri čoveka iz ove zemlje koji je najpriznatiji u svetu, a onda će jedan iz Trstenika koji nije mogao da završi školu da mu kaže da vrati pare i da  izađe,  da je profesor glup, a on pametan. Ej, koji je to paradoks. On će jednom Stojanu Radenoviću da govori da je lopov.. Samo molim ljude da o tome razmisle kada budu gledali tu sliku. Pokušaće oni da rade sve i svašta, ali svakog cirkusa tri dana dosta. 

Opozicija, lažne (plaćeničke) NVO i tajkunski mediji u udruženom zločinačkom poduhvatu protiv demokratije

Dok je jutros Dragan Đilas divljao unutar parlamentarnog zdanja, ispred parlamenta je istovremeno haos predvodio nemački plaćenik Nikola Ristić

Opozicioni simpatizeri, sa maskama zečeva, koji se predstavljaju kao aktivisti grupe "Sviće", koja organizuje akcije tzv. građanske neposlušnosti, gađali su zgradu Narodne skupštine ponižavajući na taj način parlament, a samim tim i državu i njene građane.

Printscreen
 

Pristalice opozicije koju predvodi Dragan Đilas parlament su zasuli kupusom i šargarepom, pa se postavlja pitanje da li se za takvu Srbiju zalažu. Krijući se iza imena "Srbija protiv nasilja" zapravo sprovde nasilje dok sebe predstavljaju „elitom“.

Da je ovaj haos sinhronizovan, pokazuje i sramno ponašanje tajkunskog tabloida Danas uoči konstitutivne sednice, kada su u vest o konstituisanju srpskog parlamenta ubacili, verujemo nimalo slučajno, sliku ukrajinske Vrhovne rade, čime su zloslutno želeli da prizovu Majdan u Srbiji.

U svim priručnicima za izvođenje obojenih revolucija, jasno je naglašeno da važnu ulogu u svemu tome ima medijska priprema, a očigledno da se list Danas stavio u ulogu izvođača prljavih medijskih radova za Đilasovu opoziciju i njihove strane mentore.  Na ovakav sramni potez Šolakovog medija, reagovala je i premijerka Srbije, Ana Brnabić.

 

 

Prave haos u Srbiji baš u trenutku kada nas neprijatelji napadaju sa svih strana 

Cirkus koji prave i opstrukcija rada parlamenta, dolaze u trenutku kada se naša zemlja nalazi u veoma teškoj poziciji, pre svega zbog situacije na Kosovu i Metohiji, izazvane radikalnim antisrpskim potezima Aljbina Kurtija i privremenih institucija u Prištini. Umesto da predlože neka konstruktivna rešenja i da pomognu svojoj zenmlji, time što barem slike cirkusa neće ići iz Srbije u svet, đilasovci uživaju da u veoma izazovnom trenutku za našu otadžbinu, Srbiji pokušaju da stvore još više problema. 

Stoga nije ni čudo što su se scenama divljanja u Skupštini najviše obradovali u Prištini o čemu svedoče naslovi u prištinskim medijima: 

 

 

Dok se na Srbiju vrše stravični pritisci po pitanju Kosova i Metohije, Republike Srpske, vojne neutralnosti i (ne)uvođenja sankcija Rusiji, dok se naša država bori za podizanje životnog standarda - jedino što opozicija ume da ponudi jeste divljanje i pravljenje problema, što je potvrdio i ovaj skupštinski nasilnički pir, kojim su pokušali da bace ljagu na instituciju parlamenta i na našu državu.  

Nije im prvi put - kontinuitet skupštinskog nasilja

Ovo najnovije divljanje nije nikakav incident i retkost u ponašanju Đilasa i družine, već naprotiv - njihov uobičajeni manir i deo đilasovskog folklora. Kada su u Skupštini Srbije, septembra prošle godine, na dnevnom redu bile neke od najvažnijih tačaka, koje su se ticale pomaganja države najugroženijim kategorijama, prozapadni opozicionari su tada divljali i onemogućavali rad parlamenta. 

Kada je u Skupštinu ušla premijerka Brnabić sa ministrima cela opozicija je krenula da divlja i da zviždi, a poslanici prozapadne opozicije su usred zasedanja stali na sredinu sale i pištaljkama sprečavali rad parlamenta. Koliko su neodgovorni pokazuje to što su haos pravili na sednici na kojoj su na dnevnom redu bili rebalans budžeta, pomoć majkama dece sa retkim bolestima, pomoć deci do 16 godina starosti, povećanje plata i penzija i mnoge druge važne stvari. 

U izazivanju tog haosa, kada su poslanici opozicije zviždali u pištaljke i divljački lupali po stolovima prednjačila je notorna Marinika Tepić. Da joj je nasilje u parlamentu veoma blisko, pokazala je nekih mesec i kusur dana kasnije, kada se svađala sa skupštinskim obezbeđenjem prilikom nasilnog pokušaja da osramoti najviše zakonodavno telo u našoj zemlji, time što je htela da unese u to zdanje maketu svog, takođe veoma nasilnog, šefa Đilasa. Ceo taj cirkus su tada, naravno, ispratili i tajkunski mediji koji su to zdušno podržali. 

 

Da ironija bude veća, septembarsko nasilje u parlamentu od strane prozapadne opozicije, a koje su predvodili Tepić, Zelenović i ostali, bilo je inspirisano time što su tada od predsednika Srbije ultimativno zahtevali vanredne parlamentarne izbore. Sada kada su te iste izbore dobili, jer im je želja uslišena, nezadovoljni time što su na njima doživeli debakl i što ih narod ne želi, pokrenuli su kampanju delegitimisanja izbora sa lažnim pričama o navodnoj izbornoj krađi i nekakvim izmišljenim tzv. fantomskim glasačima. Đilasovci će u svakom pre da vide problem nego u sebi samima i neće nikada prihvatiti sopstvenu odgovornost za svoj loš rezultat. Tako će im za izbore biti ili kriva navodna izborna krađa, ili ako neki i priznaju da krađe nije bilo, biće im kriv narod koji ih neće, zato što nije prepoznao koliko su oni ,, pametni''. 

Hoće poslaničke plate i privilegije, ali neće da rade 

Ni u svojim pričama o izmišljenoj izbornoj krađi i navodno nelegitimnim izborima ne umeju da budu dosledni. Dok su jutros lupali u klupe i zviždali veličini kakva je Stojan Radenović, kome nisu ni do kolena, nisu želeli da se odreknu privilegija i plata koje poslanička pozicija sa sobom nosi. 

Umesto da, ako već misle da su izbori pokradeni, kao što nisu, kažu da u ,,nelegitimnom sazivu'' ne žele ni da budu poslanici, odlučili su se za najpokvareniju moguću taktiku - da licemerno optužuju vlast za krađu izbora, da ne rade svoj posao, već da divljaju i brukaju parlament, ali bez odricanja od mandata u takvom ,, nelegalnom parlamentu'' i - što je za njih najvažnije - bez odricanja od svojih dnevnica, plata, privilegija. 

Oni nisu želeli da polože poslaničku zakletvu i pravili su cirkus, ali su svi uredno dali svoje račune na koje treba da im ležu poslaničke plate i dnevnice, što pokazuje da su svega spremni da se odreknu - i rada i časti i zdravog razuma, ali nipošto i nikada sopstvenog džepa, interesa i privilegija - jer su navikli da parazitiraju na grbači naroda. 

Da ludilo u parlamentu bude potpuno, potrudio se i lažni patriota, kvazidesničar, Miloš Jovanović, blizak Đilasov saradnik u destabilizaciji Srbije i njenih institucija, koji je u izjavi za tajkunsku televiziju, iz Skupštine Srbije jedino uspeo da uputi jezive pretnje predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću

Jedina sreća u ovoj nesreći od opozicionog cirkusa, jeste to što su građani Srbije još jednom mogli da vide sve,  tako da ih opozicija neće moći prevariti sledeći put na nekim narednim izborima. Ovim današnjim ponašanjem su ponovo obrukali sebe, pa se njihovi zahtevi za ponovnim izborima ne mogu nazvati drugačije osim mazohizmom. Obzirom na to da im svakim novim ispadom, rejting nepopravljivo pada u provaliju. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike