Bruka opozicije: Zviždi najboljem srpskom matematičaru, a u Briselu će aplaudirati onima koji tzv. Kosovo zovu republikom

06.02.2024

13:17

0

Pa se posle pitaju što ih narod neće, te moraju neuspeh na izborima da pokrivaju izmišljenim pričama o krađi

Bruka opozicije: Zviždi najboljem srpskom matematičaru, a u Briselu će aplaudirati onima koji tzv. Kosovo zovu republikom
Copyright RTS printscreen

Opozicija okupljena oko Dragana Đilasa, jutros je probila dno i to na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine.

Sednicom na kojoj se potvrđuju mandati novoizabranih poslanika, kako to običaj i pravila, predsedava najstariji poslanik, ma sa koje liste bio. Danas je ta čast pripala čuvenom prof. Stojanu Radenoviću, sa liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, koji je četiri godine zaredom proglašavan za najboljeg matematičara na svetu.

Umesto da profesoru. čiji su radovi uticali na skok ugleda Univerziteta u Beogradu na prestižnoj Šangajskoj listi ukažu poštovanje, đilasovci se ni danas nisu suzdržali od svojih standardnih performansa, koji više priliče ulici i cirkusu, nego najvišem zakonodavnom telu jedne zemlje.

RTS printscreen
prof. Stojan Radenović

 

Zviždanjem u najvišem zakonodavnom telu, ometali su naučnika koji je četiri godine zaredom bio na listi 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike u svetu. Osobi koja je sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora, objavila oko 400 radova u međunarodnim časopisima, od čega je više od 200 časopisa sa SCI liste!

Oni ne znaju da je Radenović 2019. godine odlučio da se vrati u Srbiju i pomogne svojoj zemlji u daljem razvoju nauke, uprkos tome što je imao primamljive ponude iz inostranstva. I sve ovo nije bilo dovoljno Mariniki Tepić, Đilasu, ponavljaču Mikiju Aleksiću i večitom studentu Radomiru Lazoviću da ukažu ovakvoj veličini minimum poštovanja.

Glasovima građana su i ušli u parlament, ali su ovi cirkusanti odlučili da lupaju u klupe, zvižde i okreću leđa svim prisutnima u sali, a pre svega naučniku svetskog kalibra kakav je Stojan Radenović. Pošto su danas mandati potvrđeni svim poslanicima, to znači da su za svoje zviždanje i nepoštovanje zaradili plate i dnevnice. Umesto borbe za interese građana, oni ponižavaju najbolje među nama.

RTS printscreen
opozicija napušta salu pre polaganja zakletve

 

Povrh svega, pravo iz skupštinskih klupa gde ometaju rad i iskazuju nepoštovanje svetski priznatim naučnicima, lideri ovog dela opozicije odlaze u Brisel gde će biti manji od makovog zrna pred evroparlamentarcima koji žele da donesu rezoluciju protiv Srbije u kojoj govore sve najgore o našoj zemlji, koji osuđuju Srbiju što ne priznaje Kosovo i Metohiju kao državu, koji traže kažnjavanje Srbije što "narušava ustavni poredak takozvanog Kosova", koji traže izolaciju Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji.

Njima će da aplaudiraju, a prof. Stojanu Radenoviću zvižde. Pa se posle pitaju što ih narod neće, te moraju neuspeh na izborima da pokrivaju izmišljenim pričama o krađi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike