Đilasovi huligani opet divljaju u parlamentu: Sramotno ponašanje, haosom hoće da spreče pomoć roditeljima i povećanje plata i penzija

05.09.2023

11:46

1

Autor: 24sedam

Dok se poslanicima i građanima Srbije obraća predsednica Vlade, opozicija pravi haos i sprečava rad parlamenta

Đilasovi huligani opet divljaju u parlamentu: Sramotno ponašanje, haosom hoće da spreče pomoć roditeljima i povećanje plata i penzija
Copyright Printscreen/RTS 2

Skupština Srbije nastavila je rad po dnevnom redu uprkos tome što opozicija pokušava da blokira rad tako što su opozicioni poslanici ustali iz klupa, zvižde i drže transparente.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić je započeo pretres dnevnog reda nakon glasanja, a u salu su ušli članovi vlade predvođeni predsednicom Anom Brnabić. 

Kada je u Skupštinu ušla premijerka Brnabić sa ministrima cela opoziija je krenula da divlja i da zviždi.

Deo prozapadne opozicije koja organizije takozvane "proteste protiv nasilja" usred zasedanja stali su na sredinu sale i pištaljkama sprečavaju rad parlamenta!

Poslanici opozicije na ovaj način sprečavaju sednicu Skupštine na kojoj bi trebalo da raspravlja o rebalansu budžeta i sprečavaju povećanje plata i penzija u javnom sektoru, ali i pomoć deci do 16 godina!

Poslanicima i građanima Srbije obraća se predsednica Vlade koja je objasnila zašto je važno da se danas raspravlja o predlozima i usvoje zakoni, uprkos pokušaju opozicije da blokira rad parlamenta.

-Ova sednica je izuzetno važna za lečenje dece sa retkim bolestima i u inostranstvu, za poljoprivrednike, penzionere, majke dece do 16 godina i samohrane očeve. Rebalansom su predviđene finansije za kapitalne investicije što će dovesti do većeg ekonomskog rasta što znači bolji standard za građane, bolje plate i penzije, bolju infrastrukturu, bolnice... To što je naša opozicija učila iz prakse Aljbina Kurtija koji je prvi ovo radio u parlamentu u Prištini, dovoljno govori o njima, rekla je premijerka na početku.

Na dnevnom redu, inače, je 25 tačaka, među kojima su predlog rebalansa budžeta za ovu godinu i izbor Slobodana Cvetkovića za ministra privrede.

Poslanici bi na novoj sednici razmatrali i predlog izmena Zakona o akcizama i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike.

Na dnevnom redu su i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija i izmene Zakona o visokom obrazovanju.

Biće razmatrani i Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, izmene Zakona o kulturi i Predlog zakona o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu, kao i više međunarodnih sporazuma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike