Zvuči čudno, ali gazirana voda je odličan saveznik pri mršavljenju

25.03.2024

06:41

0

Autor: K. O.

Mnogi su skeptični, pa je izbegavaju

Zvuči čudno, ali gazirana voda je odličan saveznik pri mršavljenju
Copyright Freepik

Ukoliko vam je milija gazirana voda, ne morate da brinete da li štetno utiče na zdravlje. Ona osvežava i hidrira, kao i obična voda i nema nikakve štetne posledice po telo.

Studija iz 2012.godine objavljena u Journal of Nutritional Science and Vitaminology pokazala je da pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem stomaku.

Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin deluju na receptore u grlu i stomaku stvarajući osećaj manjeg ili većeg apetita. Gazirana voda deluje na povećanje leptina i povećava osećaj sitosti. Zato čaša ili dve gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

Gazirana voda ne utiče štetno na naše zdravlje.Ona je bez kalorija i bez šećera a zbog specifičnog ukusa, mnogi je radiije i više piju. Stvara osećaj sitosti, naročito ako se pije na prazan stomak, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju.

Možete da odahnete i slobodno popijete svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu - šampanjac među vodama. Uz njeno konzumiranje biće i manje brige za dobro zdravlje.

Freepik
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike