Jednostavan trik uz koji vaš mališan nikad više neće pomešati levu i desnu obuću

10.09.2023

06:44

0

Deca najlakše uče kroz igru samo treba naći maštovito rešenje, poput ovog koje će vam olakšati muke oko brkanja leve i desne cipele

Jednostavan trik uz koji vaš mališan nikad više neće pomešati levu i desnu obuću
Copyright Pexels

Svako dete jeste svet za sebe i njihov razvoj jeste indivudalan. Ipak, postoje neke opšte smernice i starosni uzrasti kada roditelji počinju da mu objašnjavaju prostornu orijentaciju, odnosno šta je gore a šta dole, napred i nazad, a od navršene druge godine i razliku između leve i desne strane.

Sve te pojmove treba uvoditi u detetov život kroz igru i zanimljiva interaktivna pitanja. Pošto od druge godine dete polako usvaja mogućnost da imenuje delove tela i to tako što ih pokazuje prstićem, tako ćemo ga najlakše stimulisati i da usvoji prostorne pojmove.

Pexels
 

Recimo, nakon pitanja: "Gde je Tein nos?", kad dobijemo odgovor pitamo: "Šta je ispod nosa?"...
Nekad mališani vrlo brzo prisvoje sva ova znanja, ali u većini slučajeva odnos levo-desno zadaje najviše muke pa čak i predškolskoj deci.

Jedna mama je na Tiktoku podelila zanimljiv trik kako da detetu pomognemo da počne da razlikuje levu i desnu stranu, ali i da prestane da brka levu i desnu pantoflu u vrtiću.

 

https://www.instagram.com/reel/CuAWdUGJGV7/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Uzmite samolepljivi stiker sa životinjom koju dete poznaje ili omiljenim likom iz crtaća i presecite ga makazama na levu i desnu polovinu. Levu zalepite u unutrašnjost leve pantofle, a desnu u desnu pantoflu tako da mogu lepo da se vide. Gledano odozgo, formiraće celovitu sliku, poput slagalice, što će detetu omogućiti da pravilno postavi obuću i navuče je bez greške.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike