Putovanje bez interneta: 8 kreativnih načina da zabavite decu

06.09.2023

19:25

0

Autor: K. B.

Putovanje sa decom može biti izazovno, ali isto tako i prilika za zabavu i učenje

Putovanje bez interneta: 8 kreativnih načina da zabavite decu
Copyright Profimedia

Dok su u kolima ili na dugom putovanju, deca često moraju da ostanu mirna i dosledna aktivnosti. Evo nekoliko kreativnih načina da zabavite decu na putu, čak i kada nema interneta:

Profimedia
 
  • Igra "Na slovo na slovo": Ova igra podstiče dečji rečnik i pravopis. Roditelj zadaje reč, a dete mora smisliti novu reč koja počinje istim slovom na koje se završava prethodna reč. Na primer, ako je reč "majum," dete bi trebalo da smisli reč koja počinje slovom "M."
  • Pevanje omiljenih pesama: Pripremite plejlistu sa pesmama koje vaše dete voli i pevajte ih zajedno tokom vožnje. Ovo ne samo da podiže raspoloženje, već i jača odnos između roditelja i deteta.
  • Vežbanje opažanja: Igra "Šta vidim izvan prozora" podstiče detetovu pažnju i brojanje. Takmičite se da vidite ko će prebrojati više crnih automobila ili belih kuća tokom određenog vremenskog perioda.
  • Naučite nove stvari: Razgovarajte sa detetom o stvarima koje vidite kroz prozor i zajedno naučite nove informacije. Na primer, možete naučiti o istoriji ili geografiji regije kroz koju putujete.
  • Zagonetni predmet: Igra "Zagonetni predmet" podstiče logičko razmišljanje i veštine postavljanja pitanja. Dete treba da pogodi predmet koji vi zamislite postavljajući pitanja koja zahtevaju odgovore "Da" ili "Ne."
  • Upoznavanje sebe: Dug put može biti prilika da bolje upoznate svoje dete. Postavite mu pitanja o željama, snovima i karakteru, kako biste stvorili dublju vezu i razumeli njegove misli i osećanja.
  • Pitalica: Postavite detetu zagonetne ili zanimljive pitalice i zajedno pronađite odgovore. Ovo podstiče radoznalost i uči decu novim činjenicama.
  • Sastavljanje putnog dnevnika: Zajedno sa detetom možete voditi putni dnevnik beležeći vaše emocije, susrete i iskustva tokom putovanja. Ovo stvara dragu uspomenu i podstiče kreativnost.

Ove aktivnosti su odličan način da putovanje postane interaktivno iskustvo za decu, omogućavajući im da uče, razvijaju veštine i zabavljaju se bez interneta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike