Jedite kao vojvotkinja: Dijeta Megan Markl za zdravu i vitku figuru

01.07.2023

06:40

0

Autor: K. B.

Tajna leži u njenom režimu ishrane koji se fokusira na zdrave i hranljive namirnice, uz pažljivo birane obroke i uravnotežen pristup ishrani

Jedite kao vojvotkinja: Dijeta Megan Markl za zdravu i vitku figuru
Megan Markl - Copyright Profimedia

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, ne samo da je poznata po svom stilu i eleganciji, već i po svom zdravom i vitkom izgledu. Mnogi se pitaju kako vojvotkinja uspeva da održi svoju figuru i izgleda besprekorno, posebno nakon rođenja deteta. U nastavku vam otkrivamo nekoliko ključnih principa njene dijete, koji vam mogu pomoći da postignete vitku figuru i osećate se sjajno.

Profimedia
 

Ishrana bazirana na svežim namirnicama

Ona se pridržava dijete koja se bazira na svežim, prirodnim namirnicama. Sveže voće, povrće, integralne žitarice i sveži sokovi čine osnovu njenog jelovnika. Ona preferira organske proizvode i bira namirnice koje su sezonske i lokalno uzgojene, kako bi maksimalno iskoristila njihovu hranjivu vrednost.

Fokus na zdravim mastima

Vojvotkinja od Saseksa takođe pridaje veliku pažnju unosu zdravih masti u svoju ishranu. To uključuje avokado, orašaste plodove, maslinovo ulje i ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama poput lososa. Zdrave masti igraju važnu ulogu u održavanju zdrave kože, kose i celokupnog zdravlja organizma.

Uravnotežena ishrana bogata vlaknima

Uravnotežena ishrana bogata vlaknima je takođe ključni deo njene dijete. Ona se trudi da unese dovoljnu količinu vlakana iz voća, povrća, integralnih žitarica, mahunarki i orašastih plodova. Vlakna pomažu u održavanju zdrave probave, regulaciji šećera u krvi i osećaju sitosti.

Profimedia
 

Unos proteina iz različitih izvora

Dijeta uključuje raznolike izvore proteina. Ona konzumira ribu, piletinu, jaja, mahunarke i orašaste plodove kao izvore proteina. Proteini su važni za izgradnju i obnovu mišića, kao i za održavanje energetske ravnoteže u organizmu.

Smanjen unos šećera i ugljenih hidrata

Megan smanjuje unos šećera i ugljenih hidrata u svojoj ishrani. Ona se trudi da izbegava rafinisane šećere i visoko prerađene namirnice koje sadrže velike količine šećera i ugljenih hidrata. Umesto toga, ona se fokusira na prirodno slatke namirnice poput voća i uravnotežene izvore ugljenih hidrata poput integralnih žitarica.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike