Potrebno vam je samo nekoliko minuta: Uz pomoć ove tehnike, oslobodićete se besa, tuge i nervoze (VIDEO)

29.01.2023

17:59

0

Autor: Z.A.S.

Ublažava, a i uklanja emocionalni stres

Potrebno vam je samo nekoliko minuta: Uz pomoć ove tehnike, oslobodićete se besa, tuge i nervoze (VIDEO)
Stres - Copyright Pexels

Ukoliko imate problem sa nervozom, ljutnjom, tugom i plašite se da ostvarite svoje ciljeve i ne usuđujete se ni da probate, isprobajte ovu metodu koja će ublažiti, a možda čak i ukloniti emocionalni stres, za svega nekoliko minuta.

Da li ste čuli za akupresuru? U pitanju je drevna tehnika lečenja koja koristi pritisak na određene delove tela, kako bi u telu pokrenula procese samoizlečenja.

Akupresura je stara više od 5.000 godina i jednostavno koristeći snagu i osetljivost prstiju, akupresura efikasno ublažava probleme povezane sa stresom, povećava cirkulaciju krvi, smanjuje bol i idealna je za jačanje imunološkog sistem.

Tehnika koju vam predstavljamo je jednostavna energetska tehnika koju možete da izvodite bilo gde i bilo kada, kaže Pam Doremus - američka učiteljica joge i reiki majstor. Ona objašnjava kako možemo da utičemo na negativne emocije pritiskom na određene prste:

Palac - zabrinutost

Kažiprst - strah

Srednji prst - ljutnja

Domali prst - tuga

Mali prst - nisko samopouzdanje, neodlučnost, nedostatak hrabrosti za postizanje želja i ciljeva

Kako da izvedete ovu metodu?

Da biste se akupresurom oslobodili negativnih emocija potrebno je da sedite ili stojite u tišini, dakle - bez razgovora. Izaberite prst kojim pokušavate da utičete na određenu emociju i nežno ga držite 2-5 minuta. Za to vreme treba da osetite puls u prstu, a zatim da ga spustite i po želji nastavite do sledećeg prsta. Sve vreme dišite duboko.

Ako ove emocije osećate svakodnevno, možete da birate sve prste i redovno izvodite tehniku, kao svojevrsni dnevni jutarnji ili večernji ritual. Tehniku možete da izvodite i na poslu kada vas nešto naljuti, pre ispita, pre ili posle važnog sastanka. Tehniku možete da koristite i kada ste ljuti zbog emotivne veze ili kada želite da poboljšate samopouzdanje i skupite hrabrost za nove avanture.

- Nijednom nisam osetila taj puls dok sam svog sina učila da vozi auto. Ali kada aktivno ne stvaram strah, uvek ga osetim - dodala je Pam Doremus u video snimku koji možete da pogledate u nastavku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike