Rešite se nervoze za samo jedan minut: Kundalini meditacija će vam pomoći da se u potpunosti opustite

19.12.2022

18:27

0

Autor: Z.A.S.

Poenta je da sva negativna osećanja "istresete" iz svog tela

Rešite se nervoze za samo jedan minut: Kundalini meditacija će vam pomoći da se u potpunosti opustite
Meditacija - Copyright Profimedia

Stres i nervoza su nešto sa čime se svakodnevno susrećemo, a mnogi imaju problem da ih savladaju. Sa druge strane, postoje i oni koji se mnogo lakše bore sa tim neprijatnim osećanjem.

Primenite ovu genijalnu tehniku koja će vam pomoći da se izborite sa nervozom i to za prilično kratko vreme.

Ključ je u tome da pronađete način da se što brže oslobodite stresa, kako ne biste imali dugoročne posledice zbog nebrige o svom blagostanju. Sledeća tehnika vam može pomoći u tome.

Unsplash
 

U pitanju je metod koji neki zovu "kundalini" meditacija. Poenta je da "istresete" sva svoja negativna osećanja iz svog tela, ali bukvalno! Možete se "otresti" neprijatnih osećanja na sledeći način:

Podesite tajmer na jedan minut, budite u stajaćem položaju, opustite ramena i zatvorite oči. Zatim počnite da tresete telo. Ne ograničavajte se, ne razmišljajte o tome kako izgledate. Samo se opustite i protresite svoje telo. Radite ovo jedan minut, a zatim još nekoliko trenutaka ostanite u istom položaju zatvorenih očiju i razmišljate o tome kako se trenutno osećate. Da li ste opušteniji nego što ste bili?

Unsplash
 

Ljudi su imali pozitivna iskustva s ovom tehnikom opuštanja, zbog čega se savetuje da je koristite svaki put kada ste utučeni ili pod stresom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike