Niste znali? Svaka boja čepa na flaši vode ima svoje značenje?!

02.04.2024

20:11

0

Verovatno tome nikada niste pridavali značaj

Niste znali? Svaka boja čepa na flaši vode ima svoje značenje?!
Copyright Profimedia

Priroda je čovečanstvu podarila brojne resurse za zadovoljenje osnovnih potreba, među kojima je voda kao nezamenjiv dar i potreba.

Iako je na planeti zemlji ima u izobilju, samo mali deo je dostupan za piće, budući da su okeani nosioci najvećih zaliha, dok su reke i jezera sve više zagađeni usled ljudskih aktivnosti. Problemi poput industrijskog otpada i neodgovornog odlaganja smeća dovode do degradacije kvaliteta pitke vode.

Ipak, i dok priroda nastavlja da nas snabdeva pitkom vodom, razne kompanije su se okrenule poslu sa istom, pročišćavajući je i čineći je dostupnom u flašama, koje su postale uobičajeni prizor širom sveta.

Ljudi kupuju flaširanu vodu, bilo da je rashlađena ili na sobnoj temperaturi, a ove flaše kriju zanimljivu tajnu - tačnije u određenim delovima sveta boje čepova imaju posebna značenja.

Freepik
 

Prema viralnom video snimku, objavljenom na Instagram nalogu Amina Šajka koji je poznat po svom sadržaju koji uključuje savete za kupovinu i finansije, u određenim delovima sveta svaka boja čepa na flaši vode nosi određenu poruku.

 

 

Beli čep označava da je voda prošla proces prečišćavanja, crni čep ukazuje na alkalnu vodu, plavi čep govori da je voda izvorska, dok zeleni čep signalizira da je vodi dodat ukus.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike