Ovo mesto za vodu u vašem domu može privući nesreću i probleme, kažu feng šui stručnjaci

07.03.2024

12:03

0

Autor: K. B.

Pazite gde čuvate flaše sa vodom, jer to može uticati na energiju vašeg prostora i opšte blagostanje.

Ovo mesto za vodu u vašem domu može privući nesreću i probleme, kažu feng šui stručnjaci
Copyright Profimedia

Prema feng šui verovanju, element vode se smatra izrazito yang (aktivnim) energijom, dok spavaća soba, kao prostor za odmor i regeneraciju, treba da bude dominirana yin (pasivnom) energijom. Iz ovog razloga, preporučuje se izbegavanje prisustva vode u spavaćim sobama, jer to može negativno uticati na zdravlje i bračne odnose.

Voda u domu, međutim, ima svoje mesto i važnost. Pozitivno je imati elemente koji simbolizuju vodu, poput vode u loncu ili umetničkih dela koja prikazuju vodene pejzaže, poput jezera. Ovo je bitno jer nedostatak vodene energije može voditi ka finansijskim problemima, izazovima u karijeri, i drugim životnim teškoćama. S druge strane, prekomerna vodena energija može izazvati neodlučnost među ukućanima. Stoga je ključno postići ravnotežu, pošto je voda jedan od najmoćnijih elemenata koji u malim količinama može biti koristan, dok u prevelikim može biti štetan.

Profimedia
 

Bitno je naglasiti da svaka voda koja se nalazi u domu treba da bude čista i sveža, te da je idealno da voda teče ili žubori. To se može postići kroz različite forme, poput akvarijuma, fontana, ribnjaka ili vaza sa cvećem. Lokacija doma i prostorija unutar njega su takođe od suštinske važnosti u feng šuiju, što znači da postoje specifična mesta gde voda ne bi trebalo da se nalazi.

Posebno se izdvajaju mesta poput prostora ispod stepenica, koja nisu povoljna za zadržavanje vode. Ponavljanje važnosti ravnoteže, jasno je da bilo kakav nedostatak ili prekomernost vodene energije može dovesti do negativnih posledica, uključujući finansijske teškoće, probleme u poslu, kao i generalnu neodlučnost i nedostatak usmerenja u životu. Stoga je esencijalno pratiti feng šui principe u raspoređivanju vode unutar doma, čuvajući je čistu i svežu, i pažljivo birajući njene lokacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike