Ledena kraljica: Poljakinja oborila Ginisov rekord u dužini boravka u ledu koji su dosad uvek držali muškarci (VIDEO)

25.01.2024

17:58

0

Autor: V. I.

Nakon tri sata imapresivne psihofizičke borbe Katarzina Jakubovska se konačno upisala u Ginisovu knjigu rekorda

Ledena kraljica: Poljakinja oborila Ginisov rekord u dužini boravka u ledu koji su dosad uvek držali muškarci (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Katarzina Jakubovska, hrabra 48-godišnjakinja, postavila je impresivan svetski rekord u kategoriji najdužeg vremena provedenog u ledu, i to zarenjena celim telom u kockice leda. Ovaj neobičan poduhvat nije samo test fizičke izdržljivosti, već i mentalne snage.

Postignuto vreme iznosi tri sata, šest minuta i 45 sekundi. Ovaj rekord je posebno značajan jer je prethodni rekord u muškoj kategoriji, koji je držao Wim Hof, poznat pod nadimkom Ajsmen, bio jedan sat, 53 minuta, dok je trenutni rekord u muškoj kategoriji tri sata, 11 minuta i 27 sekundi, postavljen od strane Krzysztofa Gajewskog, takođe iz Poljske​​.

Profimedia
 

Jakubovska se pripremala mesecima za ovaj izazov, prilagođavajući svoje telo ekstremno niskim temperaturama. Njeno putovanje ka rekordu uključivalo je rigorozne treninge i posebne tehnike meditacije kako bi mogla da održi mir i fokus tokom dugotrajnog izlaganja ledu.

Na dan postavljanja rekorda, Jakubovska je pažljivo smeštena u posebno dizajniran kontejner pun kockica leda, dok su je posmatrali brojni svedoci i tim medicinskih stručnjaka. Svi su s nestrpljenjem iščekivali da vide hoće li uspeti da obori rekord.

 

 

Svaki trenutak u ledu bio je borba protiv hladnoće i vremena. Ali, zahvaljujući svojoj izuzetnoj pripremi i mentalnoj snazi, Jakubovska je uspešno izdržala izazov, postavljajući novi svetski rekord i time demonstrirala ne samo svoju fizičku izdržljivost, već i neograničenu moć ljudskog duha.

Ovaj podvig je dokaz da su granice ljudskih sposobnosti mnogo dalje nego što često mislimo, i da uz pravu pripremu i mentalnu snagu, čovek može da postigne skoro nemoguće. Katarzina Jakubovska nije samo postavila rekord, već je inspirisala mnoge da testiraju i proširuju sopstvene granice izdržljivosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike