Holivudske zvezde su poludele za smrzavanjem u ledenoj vodi zarad lepote jer koža blista a telo je ko praćka

26.09.2023

12:02

0

Autor: V. I.

Od Rite Ore preko Hajli Biber do Ledi Gage sve više poznatih u svoju bjuti rutinu uvodi kupanje u ledenoj vodi pa razmislite da li ste i vi kandidat za ovaj tretman

Holivudske zvezde su poludele za smrzavanjem u ledenoj vodi zarad lepote jer koža blista a telo je ko praćka
Hajli Biber - Copyright Profimedia
 

Spadate li u 79 odsto stanovnika planete koji se stresu pri pomisli na leden tuš? Da li vam se dešava da odustanete od kupanja u moru ili bazenu ako osetite da je voda previše hladna?

Pexels
 

 

Možda ćete promeniti promeniti stav ako vam kažemo da je to jedan od prirodnih načina za jačanje imunološkog sistema, smanjenje stresa i povećanje energije u telu koji postoji još od srednjeg veka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

 

U potrazi za eliksirom madosti holivudske zvezde ne prežu ni od čega pa se obraćaju raznim ekspertima i guruima koji će im produžiti lepotu. Tako je nedavno pevačica Rita Ora objavila fotografiju na Instagramu da su ona i njen suprug, glumac Taika Vaititi, upoznali Vima Hofa, poznatog kao “ledeni čovek”, koji ih je upoznao sa svojom terapijom ledenom vodom. Ne samo oni, i Hejli Biber se kune u ovaj metod, što je i podelila sa svojim fanovima na TikToku.


Terapija ledenom vodom

Vim Hof je Holanđanin koji je do ove metode došao potpuno slučajno dok je imao 17 godina. On je, dok se šetao po ledom okovanom Amsterdamu, dobio suludu ideju da uskoči u jedan od kanala s ledenom vodom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wim Hof (@iceman_hof)

 

To je učinio i osetio neverovatni mir što ga je nagnalo da svoj dalji život posveti proučavanju ovog fenomena i usavrši terapiju ledom koji je dopunio i tehnikama disanja koje pomažu da se telo bez većih problema navikne na hladnu vodu.
 

Čarobni štapić za lepotu

Osim što odlično utiče na imunološki sistem i povećava mentalnu snagu i otpornost, terapija hladnom vodom imati izuzerne efekte na lice i telo.

Pre svega protok krvi u koži se rapidno povećava što dovodi do svežijeg i blistavijeg tena.Poboljšana cirkulacija krvi dovodi više kiseonika i hranljivih materija u kožu, što stimuliše procese regeneracije i obnavljanja kože. Ukratko, ledena voda će vam suziti pore i zategnuti kožu, a kao rezultat dobićete glatku i čvrstu kožu.

 

@haileybieber

back with another cold plunge series. cold plunging has helped me a lot with anxiety and overall mood. 💙 ♬ girls like me don't cry (sped up) - thuy

 

Izlaganje hladnoj vodi može pozitivno da utiče i na smanjenje bora i celulita, a zahvaljujući svom dejstvu na smanjenje stresa može da smanji probleme sa kožom.

Ukoliko vam se potapanje u ledenu vodu čini previše intenzivnim i niste kandidat za ovu vrstu tretmana lepote, svakako pokušajte s umivanjem ledenom vodom bar jenom dnevno jer će to da vam poboljšta nosu kože lica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike