Zavirite u paranormalni svet Srbije: Mesta gde horori postaju stvarnost

19.11.2023

21:20

0

Autor: K. B.

Govoreći o paranormalnim pojavama, ne mislimo samo na duhove, već i na mesta sa tragovima jezivih događaja iz prošlosti

Zavirite u paranormalni svet Srbije: Mesta gde horori postaju stvarnost
Copyright Profimedia

U detinjstvu smo svi doživeli strah od mraka ili imaginarnih čudovišta iz poznatih horor filmova. Međutim, takve pojave nisu rezervisane samo za daleke krajeve poput Amerike; i u Srbiji postoje mesta koja kriju svojevrsne horore, kao što su Đavolja Varoš, planina Radan i mnoga druga.

Dvorac Kapetanovo

Dvorac Kapetanovo se nalazi u Vojvodini, blizu mesta Stari Lec, i dobio je ime po Milanu Kapetanovu, jednom od vlasnika. Legenda kaže da je prvi vlasnik zamka bio Botka Bela, koji je bankrotirao 1938. godine. Nakon toga, njegova žena je izvršila samoubistvo paljenjem, ostavljajući iza sebe samo pramen svoje plave kose koji je lebdio oko dvorca. Pramen ove plave kose, prema legendi, i danas se pojavljuje svake godine na Svetog Iliju u jednoj od odaja dvorca.

Profimedia
 

Vampirska vodenica

Drugo mesto koje intrigira ljude je vampirska vodenica povezana sa Savom Savanovićem, najpoznatijim srpskim vampirom. Prema legendi, Sava se ubio zbog nesrećne ljubavi i sada pohodi vodenicu. Gosti koji dolaze dočekuju se sa vencem belog luka, a noću huk vetra stvara jezivu atmosferu.

Planina Radan

Profimedia
 

Na planini Radan, jednoj od uzbrdica, priča se o gravitacionoj anomaliji koja navodno uzrokuje da se vozila koja se kreću nizbrdo podižu. Iako je libelom utvrđeno da je to iluzija, ljudi i dalje fascinirano vozikaju padinom na Radanu, uživajući u nestvarnoj vožnji.

Bela žena sa smederevskog puta

Najnovija legenda je ona o Beloj ženi sa smederevskog puta, koja potiče iz osamdesetih godina. Mladić je povezao stoperku koja ga je pozvala na ručak, ali kada se vratio tri dana kasnije, otvorila mu je vrata starica koja mu je saopštila da je stoperka preminula pre pet godina u saobraćajnoj nesreći. Ova priča svedoči o misterioznim susretima na smederevskom putu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike