U noći punog meseca pocrveni: Legende i priče o steni koju zovu "Đavolji nos" za koju tvrde da izaziva priviđanja

11.09.2023

20:07

0

Autor: K. B.

Priča o "Đavoljem nosu" je izuzetno intrigantna i okružena raznim legendama i misterijama

U noći punog meseca pocrveni: Legende i priče o steni koju zovu "Đavolji nos" za koju tvrde da izaziva priviđanja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stenovita formacija koja se nalazi nedaleko od Bogote ima svoju jedinstvenu istoriju i privlači pažnju lokalnih stanovnika i posetilaca. Naziv je dobio zbog svog oštro šiljatog oblika i brojnih urbanih legendi koje se o njoj pričaju.

 

 

Priča o "Đavoljem nosu" počinje tokom 1940-ih kada su inženjeri imali izazov da izgrade put u tom regionu. Naišli su na veliku planinu, ali uprkos višestrukim pokušajima da je sruše, stena poznata kao "Đavolji nos" ostala je nepokolebljiva. Zbog njene "tvrdoglave" prirode, inženjeri su odlučili da naprave prostor ispod stene kako bi vozila mogla da prolaze.

Decenijama kasnije, ovo mesto postalo je poprište teških nesreća, što je dodatno doprinelo misteriji i pričama o "paranormalnim pojavama". Svedoci tvrde da su doživeli neobične situacije dok su prolazili ispod stene, uključujući priviđanja i senzacije.

 

@paopinedaoficial ¿Ya pasaste por este lugar?, ¿Te han sucedido cosas extrañas? #paranormal #leyendas #diablo #colombia ♬ sonido original - Pao Pineda

 

Lokalna legenda takođe tvrdi da "Đavolji nos" postaje crven tokom noći sa punim mesecom i da se "đavolji duh manifestuje" kako bi iskušao avanturiste koji se približe steni.

Ove priče su doprinele tome da "Đavolji nos" postane svojevrsna atrakcija, iako izaziva strahopoštovanje kod mnogih ljudi. Stena očigledno nosi sa sobom bogatstvo tajni i legendi koje intrigiraju ljude iz celog sveta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike