Zadivljujući spektakl vijetnamskog nasleđa: Ritual cvetnih sveća na reci Hong Hue oduzima dah (VIDEO)

08.10.2023

20:15

0

Autor: V. I.

Svaka upaljena lampa u obliku cveta predstavlja molitvu za zdravlje i mir

Zadivljujući spektakl vijetnamskog nasleđa: Ritual cvetnih sveća na reci Hong Hue oduzima dah (VIDEO)
Mlada Vijetnamka - Copyright Unsplash

Na obalama mirne reke Hong Hue u čarobnom Vijetnamu, svetlost pčutajućih sveća pleše na mirnoj površinu vode, stvarajući prizor magičnog rituala koji slavi duhovnost i tradiciju. Ovaj prelep ritual odvija se kada mlade Vijetnamke spuštaju sveće u papirnim čamcima u obliku cveta niz reku, stvarajući svetleći spektakl koji je duboko ukorenjen u vijetnamskoj kulturi.

Profimedia
 

Pri zalasku sunca, obala reke postaje pozornica za ovaj izuzetan događaj. Žene, obučene u tradicionalnu odeću s tipičnim vijetnamskim šeširima, pažljivo pripremaju papirne čamčiće u obliku cveća u koje stavljaju sveće. Svaka sveća predstavlja ne samo lepotu već i duhovno značenje - želju za srećom, prosperitetom i duhovnom ravnotežom.

Unsplash
 

Dok sumrak obavija reku, žene polako spuštaju svoje svetleće cvetove na vodu. Ovi papirni čamčići odražavaju svoju svetlost na mirnoj površini reke, stvarajući bajkovit prizor koji oduzima dah. Svaki cvet na vodi nosi sa sobom priče i nade, pridružujući se drugim svetlima koja plove niz reku.

Unsplash
 

Ovaj ritual ima duboko ukorenjeno značenje u vijetnamskoj tradiciji. Papirne sveće predstavljaju put ka duhovnom svetu, simbolizujući put ka miru i prosvetljenju. Takođe, svetlost koju ovi cvetovi nose simbolizuje svetlost uma i srca, nudeći zajednici trenutke introspekcije i nadahnuća.

Ritual cvetnih sveća:

 

 

Ovde nije reč samo o vizuelnom spektaklu, već i emotivnom iskustvu koje povezuje ljude sa svojom tradicijom, duhovnošću i međusobnom podrškom. Svaki cvet na vodi nosi sa sobom želje i nade zajednice, stvarajući most između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike