Impresivni snimak dronom: Skrivena jezera Islanda na koja nije kročila ljudska noga

19.09.2023

21:15

0

Autor: V. I.

Prvi snimak prelepih jezera naprosto oduzima dah

Impresivni snimak dronom: Skrivena jezera Islanda na koja nije kročila ljudska noga
Copyright Printscreen/YouTube

 

Rumunski fotograf Aurel Manea, koji živi u Bukureštu, već deceniju svog života posvetio je fotografijama i video-projektima. Jedan od njih ga je uputio ja Islandu, ostrvskoj zemlji koja je maltene odsečena od kontinentalnog dela Evrope.

Printscreen/YouTube
 

 

Prepuna neobičnosti na koji običan čovek nije navikao - od toga da je zimi noć po ceo dan a leti dan tokom cele noći do prirode koja je toliko čudesna da je običnom čoveku dosta nepristupačna. Samo oni najuporniji mogu da se snađu i uživaju u divljoj islandskoj prirodi.

Tako je bilo i s ovom grupom jezera čija lepota je u bojama koje mogu da se dožive samo ako se snimaju s visine. Zato je on za svoj projekat koristio dron a rezultati su vanzemaljske šare koje oduzimaju dah svakom ko ih vidi.

 

 

"Jezera se nalaze na vrlo nepristupačnom području Islanda i nisam mogao da dođem do njih direktno jer je na kraju bila reka dubine dva metra koju je trebalo da pređem. Na sreću, nakon šest kilometara duge šetnje našao sam put i prišao jezerima na razdaljinu od 200 metara, što je bilo dovoljno blizu da pošaljem dron. Rezultat je, kao što i sami vidite, prilično impresivan", napisao je Aurel u opisu svog videa uz napomenu da neće otkrivati lokaciju jer želi da ohrabri druge ljude da istraže svet je ima mnogo toga da se otkrije.

Printscreen/YouTube
 

 

Takođe je zamolio da ovo mesto i druga poput ovog ostanu pošteđena najzedi turista jer većina turističkih atrakcija veoma brzo izgubi status netaknute prirode.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike