Poslednji snimak Merilin Monro: Pokazuje njene unutrašnje borbe i patnju (VIDEO)

26.05.2023

20:13

0

Autor: K. B.

Otkriva misterioznu i emotivnu stranu ikone starog Holivuda

Poslednji snimak Merilin Monro: Pokazuje njene unutrašnje borbe i patnju (VIDEO)
Merilin Monro - Copyright Profimedia

Snimljen krajem jula 1962. godine na plaži, fotograf Džorž Boris uhvatio je trenutak u kome se glumica bori između smeha i suza. Nepredvidivo raspoloženje i mentalno odsustvo ukazuju da je nešto mučilo slavnu lepoticu, koja nije obraćala pažnju na svet oko sebe.

 

 

Samo nekoliko dana kasnije, 5. avgusta 1962. godine, Merilin Monro je pronađena mrtva u svom stanu, a vest o njenoj smrti šokirala je svet. Samoubistva u Los Anđelesu su se udvostručila, dok su mediji bili opsednuti traženjem odgovora o tragediji koja je zadesila slavnu glumicu i pevačicu. Na intimnoj sahrani od najpoznatije plavuše tog vremena oprostili su se samo najbliži, dok su radoznali posmatrači okupirali perimetar groblja.

 

 

Merilin Monro je ostala upamćena kao seks simbol, modna ikona i zvezda starog Holivuda. Međutim, njena popularnost je usko povezana sa složenom slikom predstavljenom javnosti. Iza fasade glamura kriju se tragično detinjstvo, buran privatni život i preterano ponašanje. Različiti tumači su je videli kao žrtvu nemilosrdne industrije zabave ili kao borca za slobodu koji na kraju nije mogao da izdrži teret i pritisak javnosti.

Merilin Monro ostaje nezaboravna ikona i podseća nas na složenost života u centru pažnje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike