Kako su se volele Merilin Monro i Džudi Garland: Tajna veza i ista tragična smrt dve filmske dive!

11.04.2023

21:30

0

Obe su se borile sa zloupotrebom supstanci i lošom stranom slave

Kako su se volele Merilin Monro i Džudi Garland: Tajna veza i ista tragična smrt dve filmske dive!
Džudi Garland i Merilin Monro - Copyright Profimedia

Džudi Garland i Merilin Monro, holivudske dive, bile su gotovo vršnjakinje, a karijere su im bile u procvatu u različiito vreme.

Džudi je postala glumačka zvezda tridesetih godina, kada je bila dete, a Merilin pedesetih godina prošlog veka, kao već zrela žena.

Profimedia
 

Knjiga "Džudi Garland: Sjaj i popast legende" francuskog autora Bertranda Tessiera, otkriva  nove detalje iz njihovih života kao i nekoj vrsti tajne veze između Merilin Monro i Džudi Garland.

Zar se ne plašiš života?

Naime, godinu dana pre smrti Merilin Monro se požalila Džudi na jednoj zabavi.

Upitala ju je: "Zar se ne plašiš života?"

Džudi joj je odgovorila: "Naravno, svi se plašimo života".

Posle toga se više nisu videle, Merilin je umrla godinu dana kasnije, ispričao je Lorens Šuman koji  je preveo knjigu sa francuskog jezika.

Pet godina nakon smrti Garland je napisala tekst o filmskoj divi čija slava ni danas ne bledi.

Džudi Garland Profimedia
 

- Poznavala sam Monro i mnogo je volela. Tražila je pomoć od mene a ja nisam znala šta da joj kažem - napisala je Džudi.

Zatim je dodala:

- Ta prelepa devojka se uplašila samoće, istog onog čega sam se i ja plašila. Kao i ja, ona je samo pokušavala da radi svoj posao. Da ukrasi nekim divnim sjajem živote drugih ljudi. Merilin i ja nikada nismo kasnije razgovarale, morala sam da otputujem u Englesku i nikada više nisam videla tu slatku i dragu devojku. Volela bih da sam mogla da razgovaram sa njom one noći kada je umrla - napisala je zvezda filma "Čarobnjak iz Oza".

Imale su iste probleme u životu

Šuman tvrdi da su se ove dve glumice prvi put srele 1959. godine.

- Merilin je je bila krhkija od Džudi. Obe su bile krhke i zato su se volele jer su imale iste probleme u životu i to je ono što ih je spajalo. I Monro i Garland su imale ogromnu slavu. Takođe, obe su se borile sa zloupotrebom supstanci i lošom stranom slave- izjavio je Šuman.

Profimedia
 

Tog 5. avgusta policajci su pronašli beživotno telo Merilin Monro u njenoj kući. Uzrok smrti bilo je predoziranje barbituratom, a ista supstanca odnela je život Džudi Garland sedam godina kasnije.

Garland je napisala da veruje da je smrt Merilin nesrećan slučaj.

- Ne verujem da je sebi zaista želela da naudi. Tragedija se dogodila delom zato što je imala previše tableta na raspolaganju, kada su je ostavili prijatelji. Ne bi trebalo da vam se kaže da ste potpuno neodgovorni i da budete ostavljeni sami sa previše tableta. Previše je lako zaboraviti.

Merilin Monro/Profmiedia
 

Uzmete nekoliko tableta za spavanje i probudite se za 20 minuta, i zaboravite da ste ih uzeli, Dakle, uzmete ih još nekoliko a sledeće što znate je da ste ih uzeli previše - ispričala je Džudi.

Sudbina je htela da i ona na isti način završi svoj život.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike