Sve Kenedijeve ljubavnice: Bio je opsednut glumicama i prostitutkama, a preko jedne žene je održavao i vezu sa mafijom

25.03.2023

21:13

1

Autor: N.P.

Afera sa Merilin Monro je bila najpoznatija, a možda i jedina koja je veoma zabrinula Džeki Kenedi

Sve Kenedijeve ljubavnice: Bio je opsednut glumicama i prostitutkama, a preko jedne žene je održavao i vezu sa mafijom
Copyright Profimedia

Iako je u javnosti važio za porodičnog čoveka, američkog predsednika Džona Kenedija su pratile brojne seksualne afere, a posebno je gajio veliku ljubav prema glumicama, ali i prostitutkama.

Kada je tokom predsedničke kampanje izgubio glas, pisao je brojne poruke kako bi komunicirao sa saradnicima. Devedeset i osam strana poruka, nastalih 60-ih godina prošlog veka, pokazuju sa čime se sve suočavao Kenedi.

Tako je jednom napisao da bi njegova ljubav prema plavušama mogla da mu dođe glave ukoliko javnost za to sazna pre izbora.

- Ukoliko pobedim, idem na odmor možda na Floridu ili u Portoriko. Ako izgubim, idem na put oko sveta 180 dana - glasila je jedna zabeleška.

Profimedia
 

Kenedi je dalje napomenuo da pretpostavlja da će njegovi dani seksualnog uživanja biti gotovi ukoliko se nađe u Beloj kući.

Koliko je voleo plavuše dokazuje i afera sa čuvenom glumicom Merilin Monro.

Većina istraživača se slaže da su njih dvoje spavali zajedno pre nego što mu je čestitala rođendan 1962. godine na veoma upečatljiv način. Pretpostavlja se da su noć proveli zajedno krajem marta te godine nakon jedne zabave u Palm Springsu. Merilin je 19. maja nosila sada već legendarnu haljinu i na bini je otpevala pesmu "Srećan rođendan" (Happy birthday) predsedniku dok je publika aplaudirala. Čini se da je to bio njihov poslednji susret.

Pevačica Karli Sajmon je pre nekoliko godina otkrila da je Kenedijeva supruga, Džeki, znala za sva njegova neverstva.

- Nije marila toliko koliko je možda trebalo. Zato što je znala da je on voli više od svih ostalih. Primera radi, nije bio tu kad se porađala, bio je sa ljubavnicom dok je ona boravila u bolnici. Bilo je mnogo stvari koje su bolele više nego da je imao ljubavnice - napomenula je, preneo je Dejli mejl.

Predsednik Kenedi je bio uz svoju ženu tokom sva tri porođaja, a imali su dva sina, Džona mlađeg i Patrika, i ćerku Karolin. Međutim, kada je Džeki na svet donela mrtvorođenče 1956. godine, Kenedi je navodno bio na jahti gde se provodio sa prijateljima i navodnom ljubavnicom.

"Najuzbudljivih 7 minuta mog života"

Afera sa Merilin Monro je bila najpoznatija, a možda i jedina koja je veoma zabrinula i Džeki Kenedi. Prva dama se plašila da bi zbog toga mogao da bude opozvan.

Decenijama nakon njegove likvidacije, počelo je da se govori o brojnim drugim nestašlucima američkog predsednika. Među ljubavnicama su bile glumice Anita Ekberg, Džin Tirni i Marlen Ditrih, kao i pripravnica u Beloj kući Mimi Alford. Pominju se i dve sekretarice Bele kuće.

- Ne sećam se šta se dogodilo jer je bilo veoma brzo - otkrila je Marlen Ditrih koja je inače bila i dugogodišnja ljubavnica njegovog oca.

Profimedia
Marlen Ditrih je bila i dugogodišnja ljubavnica Kenedijevog oca

Pričalo se i da je razvalio vrata hotelske sobe Džin Simons kako bi bio sa njom, ali je glumica uspela da ga otera.

Endži Dikinson, koja je glumila u originalnom filmu "Ocean's 11" rekla je da je seks sa Kenedijem bio "najuzbudljivijih sedam minuta mog života".

- Bio je ubitačan tip, užasno zgodan i šarmantan. Tip muškarca za koga bi se vaša majka nadala da se nećete udati za njega - opisala ga je glumica.

Profimedia/Armada Productions
Endži Dikinson u filmu "Rio Bravo"

Navodno je bio i sa glumicom Li Remik kada je imala samo 22 godine.

Meri  Pinčot Mejer, bivša žena jednog agenta CIA, imala je aferu sa Kenedijem koja je bila prilično poznata. Ona je ubijena pod misterioznim okolnostima 1964, godinu dana nakon Kenedijeve smrti. Verovalo se da je ubijena kako se ne bi otkrili detalji njihove afere.

Ipak, bilo je i žena koja su odolele Kenedijevom šarmu, a među njima je i poznata italijanska glumica Sofija Loren. Kako se navodi, u to vreme je imala 24 godine i već je odbila prosidbu kolege Kerija Granta, a nameravala je da se uda za filmskog producenta Karla Pontija.

Špijuni ili kolgerle

U mladosti je Kenedi bio u vezi sa Ingom Arvad iz Danske, a šuškalo se da je ona sovjetski špijun. Njegov otac je urgirao da se veza prekine jer se plašio da bi to moglo da utiče na njegovu buduću političku karijeru.

Elen Romeš, rođena u Istočnoj Nemačkoj, bila je udata za nemačkog vazduhoplovca Rolfa Romeša koji je u jeku hladnog rata bio stacioniran u Vašingtonu.

Ipak, Elen je bila i prostitutka visoke klase koju su, takođe, povezivali sa Kenedijem. Ona je bila jedna od mnogih dama za zabavu koje je Dejv Pauers, Kenedijev specijalni saradnik, dovodio kod predsednika.

I za nju se govorilo da je sovjetski špijun, pa je proterana iz SAD u avgustu 1963.

Veze sa mafijom

Pre nego što je postao predsednik, Džon Kenedi se družio sa poznatim pevačima i glumcima, a bio je blizak sa Frenkom Sinatrom i Semi Dejvis džuniorom. Preko njih je održavao i kontakt sa mafijom.

Tokom jednog okupljanja u hotelu Sands u Las Vegasu 1960. Sinatra ga je upoznao sa Džudit Eksner, bivšom devojkom mafijaškog bosa Sema Đankana. Započeli su aferu koja je trajala i kada je postao šef države, a Džudit je redovno posećivala Belu kuću.

Ona je kasnije tvrdila da je bila kurir između Kenedija i Đankana.

Kenedijeva administracija je redovno sarađivala sa kriminalcima tokom operacije Mungos koja je imala za cilj da zbaci Fidela Kastra sa vlasti na Kubi.

Džudit je tvrdila i da je pobacila Kenedijevo dete. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike