Ona je odabrala haljinu i kovčeg za sahranu Merilin Monro: Tajanstvena žena koju je slavna glumica krila od javnosti (FOTO)

24.10.2022

09:01

0

Bernis Bejker Mirakl je 1994. godine objavila knjigu „Moja sestra Merilin“ i tako obeležila tačno pola veka od kad je prvi put srela svoju sestru

Ona je odabrala haljinu i kovčeg za sahranu Merilin Monro: Tajanstvena žena koju je slavna glumica krila od javnosti (FOTO)
Merilin Monro - Copyright Merilin Monro/Profmiedia

Od polovine prošlog veka, Merilin Monro je bila najsjajnija zvezda na nebu slavnih i nije se rado sećala porekla. Rođena je u sirotištu u Los Anđelesu, a njena majka Gledis Bejker je bila prisutna u njenom životu neko vreme, dok nije otišla na lečenje zbog psihičkih problema.

Merilin Monro, Profimedia
 

Tako je buduća fatalna plavuša i najveća filmska ikona svih vremena provela detinjstvo seleći se od jednog do drugog staratelja. Za sve to vreme nikada nije saznala ko joj je otac, ali je igrom slučaja dobila - sestru. U doba najveće slave, novinarima je govorila da nema nikog živog od porodice. Tek nakon njene smrti, saznalo se ko je žena koja je odabrala kovčeg i haljinu za sahranu slavne glumice koja je, kako se veruje, sebi oduzela život barbituratima.

Sahrana Merilin Monro/Profimedia
 

Bila je to po Bernis Bejker Mirakl, druga ćerka Gledis Bejker. Ona je, kada je imala 19 godina, od majke dobila pismo koje joj je promenilo život. Do tada nije bila svesna da ima polusestru po imenu Norma Džin. Obe nisu ništa znale u porodicama u kojima su odrastale. Bernis je rane godine provela s bratom, ocem i njegovom ženom, ali se uvek pitala ko je njena prava majka.

 

 

Rođena je sedam godina pre Merilin, a upravo u to vreme je Gledis ostavila supruga s kojim je dobila dvoje dece - nju i brata Roberta zvanog Džeki. Obe sestre su živele u nestabilnim domovima. Bernis je morala da trpi zlobnu maćehu, njen brat je preminuo kao tinejdžer, a kako godinama nije čula za pravu majku, zaključila je da ni ona nije više živa.

Kada je napunila 19 godina, taman pred njeno venčanje, pojavilo se sudbonosno pismo. “Ne znam da li treba da ti ovo dam. U početku sam mislio da ti nikada neću pokazati, ali smo tvoja maćeha i ja razgovarali o ovome i odlučili da je to ipak tvoje pismo”, rekao joj je tada otac. Bernis je u tom trenutku saznala da ima dvanaestogodišnju polusestru. Njih dve su se godinama dopisivale, a prvi put su se srele 1944, kada je Merilin imala 18 godina.

 

 

“Nismo mogle da prestanemo da zurimo jedna u drugu. Imale smo istu tamnoplavu kosu, ista usta, ali su nam oči bile drugačije”, sećala se kasnije Bernis. U to vreme je Merilinina karijera počela da raste, a ona je i dalje svima govorila da je siroče bez igde ikoga. Učinila je to ne samo zbog sebe, nego i zbog toga da obožavaoci ne bi narušavali miran porodični život njene polusestre.

“Puštala je lažne priče o svom poreklu preko ljudi za odnose s javnošću. Mislila je da može sačuvati moj normalan život i moju porodicu, kao i privatnost naše majke, tako što će davati lažne tragove medijima”, ispričala je jednom Bernis. Ona nikada nije javno govorila o svom odnosu sa sestrom sve do smrti legendarne glumice 1962. godine.

Foto: Profimedia
 

“Povremeno sam bila u iskušenju da ispravim neke od pogrešnih shvatanja o Merilin”, rekla je i dodala da nije htela da njena pronađena sestra izgubi povrenje u nju. “Za Merilin, svako ko je otkrio detalje njenog privatnog života - bili oni laskavi ili ne - znači da nije bio lojalan i ona bi prekinula s njim svaki kontakt”, rekla je.

Bernis je 1994. godine objavila knjigu „Moja sestra Merilin“ i tako obeležila tačno pola veka od kad je prvi put srela svoju sestru. Preminula je 25. maja 2014, u 95. godini života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike