Razočarani korisnici: Šta nije u redu sa najnovijim iPhone Pro modelom?

30.10.2023

15:54

0

Autor: K. B.

Novi iPhone 15 Pro nije dobio najbolje ocene od strane korisnika, prema analizi sprovedenoj od strane stranice za recenzije PerfectRec

Razočarani korisnici: Šta nije u redu sa najnovijim iPhone Pro modelom?
Copyright Profimedia

Analiza je uključila proučavanje 690.000 recenzija koje su ostavili korisnici, a rezultati pokazuju da su početne korisničke recenzije za iPhone 15 Pro bile slabije u poređenju s prošlogodišnjom iPhone 14 linijom.

Studija je otkrila da je 73 odsto korisnika ocenilo iPhone 15 Pro s pet zvezdica. Na prvi pogled, ovaj procenat se čini prilično dobrim. Međutim, kada se uporedi s ocenama prethodnih Pro modela i kako su korisnici ocenili te telefone, ovaj rezultat predstavlja pad u popularnosti. Na primer, iPhone 14 Pro je prikupio 76 odsto ocena s pet zvezdica, dok je iPhone 13 Pro ostvario čak 83 odsto ocena s pet zvezdica. To znači da je iPhone 15 Pro doživeo pad u korisničkim ocenama u samo nekoliko godina. Prema ovim podacima, iPhone 15 Pro ima najmanji broj recenzija s pet zvezdica u poređenju s bilo kojim drugim Pro modelom koji je Apple ikada proizveo.

 

 

Unatoč tome, osnovni model i Plus verzija iPhone 15 su dobili bolje ocene u odnosu na prethodne generacije. Ipak, postoje neki razlozi koji objašnjavaju zašto iPhone 15 Pro nije odmah postao omiljen kao prethodni Pro modeli. Ranije su se pojavili izveštaji o problemima s pregrevanjem, iako su ti problemi, navodno, rešeni ažuriranjem iOS-a. Takođe su se pojavili izveštaji o tzv. "burn-in" efektu na OLED ekranima iPhonea, što je takođe moglo uticati na inicijalne korisničke ocene.

Važno je napomenuti da, uprkos ovim izazovima, još uvek postoji značajan broj korisnika koji vole svoj iPhone 15 Pro. Očekuje se da će se ocene poboljšati tokom narednih meseci, posebno uz dodatna ažuriranja iOS-a koja će rešiti neka od ovih problema.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike