Na samo sat vremena vozom od Barselone, jeftinija a prelepa: Kalelja, skriveni dragulj Katalonije

27.03.2024

19:08

0

Autor: V. I.

Ovo živopisno primorsko mesto na Tiktoku opisuju kao raj

Na samo sat vremena vozom od Barselone, jeftinija a prelepa: Kalelja, skriveni dragulj Katalonije
Copyright Profimedia

Španija je nesumnjivo prelepa zemlja, s popularnim turističkim žarištima uključujući Kosta Bravu i Barselonu, ali da li ste čuli za skriveni dragulj Katalonije po imenu Kalelja? 

Opisana na Tiktoku kao "raj“, prestonica za odmor oblasti Kosta del Maresme parira svojim poznatijim susedima Ljoret de Maru i Barseloni u opuštajućem bekstvu sa prelepim plažama, španskim restoranima i obiljem istorije.

Ovde možete dobiti obrok od tri jela za dve osobe za manje od 35 evra. Ovo se skoro udvostruči ako odete u Barselonu, gde je oko 60.

 

 

 

Izlet u Barseolonu vozom

Ako želite da posetite legendarnu Barselonu zbog njenih katedrala, plaža i istorije, ona je udaljena 50 kilometara, što je vozom nešto više od sat vremena a koštaće vas tek oko šest evra. Ipak, imajte u vidu da je Barselona mnogo prometnija - svake godine posećuje je oko devet miliona turista.

U poređenju s tim, Kalelja ima umerenijih 250.000 posetilaca godišnje, tako da se ovde verovatno nećete svađati oko ležaljki.

Šta sve možete da radite u Kalelji

Ako volite plažu, imate sreće: Plaja de Kalelja se proteže od jednog do drugog ruba grada, sa šetalištem oivičenim desetinama barova i kafića.

Malo dalje, Plaja del Garbi ima košarkaški teren, devet terena za odbojku, dva terena za fudbal na pesku, devet terena za odbojku, pa čak i vodeni park na moru.

 

@tsaveler

𝘉𝘦𝘢𝘶𝘵𝘪𝘧𝘶𝘭 𝘣𝘦𝘢𝘤𝘩𝘦𝘴 𝘪𝘯 𝘊𝘢𝘭𝘦𝘭𝘭𝘢, 𝘚𝘱𝘢𝘪𝘯 🇪🇸 • • • • • #𝘴𝘱𝘢𝘪𝘯 #𝘦𝘴𝘱𝘢ñ𝘢 #𝘤𝘢𝘭𝘦𝘭𝘭𝘢 #𝘣𝘢𝘳𝘤𝘦𝘭𝘰𝘯𝘢 #𝘣𝘦𝘢𝘤𝘩𝘦𝘴𝘰𝘧𝘴𝘱𝘢𝘪𝘯 #𝘤𝘰𝘢𝘴𝘵𝘰𝘧𝘴𝘱𝘢𝘪𝘯 #𝘪𝘭𝘰𝘷𝘦𝘴𝘱𝘢𝘪𝘯 #𝘪𝘭𝘰𝘷𝘦𝘣𝘦𝘢𝘤𝘩𝘦𝘴 #𝘵𝘳𝘢𝘷𝘦𝘭 #𝘴𝘦𝘢 #𝘵𝘳𝘢𝘷𝘦𝘭𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 ♬ New Home - Frozen Silence

 

Čuveni svetionik iz 1856. godine je simbol grada a otvoren je za javnost šest dana u nedelji.

Neposredno ispod je mnogo mirnija Plaja de les Rokes (Stenovita plaža), gde se možete opustiti u miru, plivati ili roniti.

Što se tiče kulture, postoji mnogo prelepih crkava koje treba posetiti, uključujući Crkvu Santa Marija i San Nilolas, koja datira iz 16. veka. 

Želite li da pobegnete od vrućine, park Dalmau je odlično mesto za opuštanje pod senovitim drvećem.

 

 

Ako posetite ovaj grad prvog vikenda u junu, moći ćete da doživite proslavu Sardane i istorijske katalonske narodne igre. 

 

 

Za one koji vole kupovinu postoji šetalište koje ima preko 500 prodavnica i tezgi. Slično tome, postoji i lokalna pijaca koja se održava svake subote ujutru.

I, naravno, možete očekivati fantastičnu mediteransku hranu u bilo kom od brojnih barova, tapas barova i restorana morske hrane.

Kada posetiti Kalelju

Najtopliji meseci u Kalelji su jul i avgust, sa prosečnom temperaturom od 23 stepena Celzijusovih koja se penje do  29, tako da koji god trenutak da izaberete, nećete se pokajati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike