Sajt za putovanja Tripadvajzer izabrao najbolje plaže na svetu: Prve tri nalaze se u Evropi, a retki su čuli za njih

08.03.2024

19:07

0

Autor: V. I.

Putnici širom sveta izglasali su svoje favorite za ovu godinu

Sajt za putovanja Tripadvajzer izabrao najbolje plaže na svetu: Prve tri nalaze se u Evropi, a retki su čuli za njih
Copyright Freepik

Evropa je dominirala u izboru najbolje plaže za 2024. godine, prema izboru čuvenog portala za putovanja Tripadvajzer, a na osnovu analize svih recenzija o plažama širom sveta tokom jedne godine. U svetu u kome održivost i prirodne lepote sve više dominiraju izborom putnika, portugalska Praja da Falezija se pojavljuje kao krunski dragulj, na vrhu prestižne Tripadvajzerove liste najboljih. Ovaj impresivni kutak s belim peskom i raznobojnim liticama zabeležen je kao "najbolji za šetnje i sunčanje“ i popeo se sa šestog mesta u 2023. na prvo.

Evropa je zauzela i ostala dva mesta, sa italijanskim Špijađa dei Konilji na Lampeduzi na drugom mestu i španskom plažom La Konča u San Sebastijanu na trećem mestu.

Praja da Falezija: Netaknuta obala 

Smeštena u srcu regiona Algarve, osvojila je željeno mesto broj jedan, očaravajući posetioce svojom slikovitom mešavinom belog peska i dramatičnih litica narandžaste boje koje ljubi Atlantski okean.

Ono što ovu plažu dugu šest kilometara izdvaja od drugih je njena netaknuta obala i posvećenost održivosti. Park prirode koji se nalazi pored plaže štiti njeno besprekorno stanje, nudeći utočište za lokalnu floru i faunu.

Dalje od plaže, nalazi se nekoliko odmarališta, hotela i klubova na plaži. Najbolje vreme za posetu su za ljubitelje sunca - letnji meseci, od juna do septembra, jer imaju najbolje vreme i idealne uslove za plivanje i sportove na vodi.Međutim, takođe možete uživati u prijatnom vremenu i manje gužve tokom prolećnih sezona (od aprila do maja) i jeseni (od oktobra do novembra).

 

 

Špijađa dei Konilji: Skriveni dragulj

Italijanska Špijađa dei Konilji zauzela je drugo mesto na Tripadvisorovoj listi najboljih plaža a poznata je po morskim kornjačama i spektakularnom ronjenju. Ova plaža, poznata pod imenom i Zečja plaža na Lampeduzi dostupna je samo čamcem ili pešice kratkom stazom sa glavnog puta. Iako je malo izazovno da je locirate, trud se isplati jer vas očekuju čista voda i meki pesak. 

Zbog preivnog belog peska i azurnoplave vode, plaža i njen prirodni rezervat se često porede sa onima na Karibima. Takođe, ovo je jedna od retkih plaža u Italiji na kojoj možete posmatrati kornjače kako izlaze na obalu da polažu jaja, a ako imate sreće, i mlade kornjače koje se se izlegaju.

Za smeštaj, putnici mogu da biraju između različitih hotela, pansiona i kuća za odmor u blizini plaže. Popularni luksuzni hoteli na Lampeduzi su La Rosa dei Venti, La Calandra Resort i Hotel Cupola Bianca za putnike koji traže luksuzan boravak.

 

@sofiasimbastitch Spiaggi dei conigli, migliore spiaggia al mondo del 2023 #lampedusa #spiaggiadeiconigli #isoladeiconigli #mare ♬ Paradise - Coldplay

 

Plaža La Konča: Jedna od najfotografisanijih u Evropi

Na trećem mestu na Tripadvisorovoj listi najboljih plaža je plaža La Konča u San Sebastijanu koja je jedna od najpoznatijih i najfotografisanijih urbanih plaža u Evropi, poznata po svojoj prirodnoj lepoti i živoj atmosferi.

Smeštena duž živopisnog zaliva La Konča, plaža ima beli pesak, tirkiznu vodu, mogućnosti vodeni sportova i dugačku stazu za šetanje je čini popularnom destinacijom za lokalno stanovništvo i turiste.

Letnji meseci, od juna do avgusta, su popularno vreme za posetu i nude toplo i sunčano vreme idealno za kupanje, sunčanje i vodene sportove. Za to vreme grad oživljava zahvaljujući festivalima, kulturnim događajima i aktivnostima na otvorenom, stvarajući prazničnu atmosferu.

Letnja sezona privlači veće gužve, pa ako želite opušteno iskustvo na plaži, posetite ga tokom proleća i jeseni kada je vreme još prijatno, a grad i plaža manje prometni.

Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike