Turiste teraju iz popularnog letovališta: Ceo grad prekriven nalepnicama - smrdite, idite kući!

21.03.2024

19:17

0

Autor: K. B.

U jednom od najlepših španskih letovališta, stanovnici iskazuju nezadovoljstvo zbog velikog broja turista koji svake godine posećuju grad

Turiste teraju iz popularnog letovališta: Ceo grad prekriven nalepnicama - smrdite, idite kući!
Copyright Profimedia

Milioni turista željnih sunca svake godine hrle u andaluzijski biser Španije, Kosta del Sol i Malagu. Međutim, stanovnicima grada dosta je toga. Sa sve većim prilivom turista, nezadovoljstvo među lokalnim stanovništvom raste, pa su počeli direktno da izražavaju svoje frustracije. Turiste tako u gradu dočekuju nalepnice s porukama da se što pre vrate kući. Mnogi stanovnici Malage odlučili su da im je dosta turista i jasno stavljaju do znanja da nisu dobrodošli u ovaj andaluzijski grad.

Malaga postaje sve popularnija među turistima zbog prijatne klime, te je zasad još uvek relativno pristupačna, pa je sve više preplavljena digitalnim nomadima i turistima koji žele da uhvate sunčeve zrake tokom cele godine, izveštava 24ur.

Nedavno je u centru Malage osvanuo veliki broj nalepnica koje su stanovnici lepili po zidovima i vratima s porukama poput:

  • "Ovo je nekad bio moj dom."
  • "Ovo je nekad bio centar grada."
  • "Smrdi na turiste."
  • "Turisti, idite kući."
  • "Sve je okrenuto turistima."
Profimedia
 

Vlasnik jednog od lokala Dani Drunko rekao je za Euronews da je sam pokrenuo inicijativu za nalepnice, jer smatra da je zbog turista izgubio dom u kojem je decenijama živeo. Kako tvrdi, vlasnik nije želeo da produži ugovor niti da proda stan jer je zgradu želeo da iznajmljuje turistima. I, kako kaže, nije jedini.

- Meštani su umorni od toga, sam sam zapalio iskru koja je zapalila požar, a pridružili su mi se i drugi. Sva ponuda je okrenuta turistima - kaže Drunko.

Lokalni političar Dani Perez dodaje kako je u šetnji Malagom praktično nemoguće pronaći zgradu u kojoj se bar neke stambene jedinice ne iznajmljuju turistima. Optužuje i gradonačelnika Paka de la Torea da ne čini ništa za svoje stanovnike, koji se sada proteruju iz grada u kojem su rođeni.

Osim toga, deo meštana smatra da su i za poskupljenja u restoranima poslednjih meseci krivi turisti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike